Ignalinos rajone ketinama įrengti 375 MW galios saulės elektrinių parką
Energetika 04 08 2022 928 peržiūros

Ignalinos rajone ketinama įrengti 375 MW galios saulės elektrinių parką

Didžiosios Britanijos atsinaujinančios energetikos kompanija „Aura Power Developments“ Ignalinos rajono Dūkšto seniūnijoje, maždaug 600 ha teritorijoje, ketina įrengti 375 MW galios saulės elektrinių parką ir investuoti apie 300 mln. eurų. Vienu didžiausių Europoje saulės parkų tapsiantį objektą planuojama užbaigti iki 2025 m. pabaigos, skelbiama Ignalinos rajono savivaldybės pranešime.

Trečiadienį kompanijos vadovai ir Didžiosios Britanijos ambasadorius lankėsi Dūkšte, kur buvo surengtas projekto pristatymo renginys. Jame dalyvavo Ignalinos rajono savivaldybės, seniūnijos, Dūkšto ir Kaniūkų bendruomenių vadovai, atstovai, miestelio gyventojai, investuotojams sklypus nuomojantys ūkininkai.

„Aura Power Developments“ direktorius Simonas Andrew Coulsonas pasakojo, kad jo vadovaujama kompanija saulės jėgaines stato 8-iose valstybėse, bet šis projektas svarbiausias, o elektrinė bus galingiausia Europoje. Direktorius pabrėžė bendradarbiavimo su vietos bendruomene, savivaldybe bei seniūnija svarbą ir dėkojo vadovams, gyventojams už gražią ir šiltą pradžią. Jis pats Dūkšte lankosi antrą kartą, džiaugiasi užsimezgusia draugyste, kuri, tikimasi, prasmingai ir naudingai tęsis 40 metų – tiek laiko bus eksploatuojama elektrinė. „Dabar projektas pereina į techninio dizaino fazę, laukia dveji metai juodo darbo derinant įvairius dokumentus, o paskui – statybos“, – teigė jis.

Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas sakė, kad nuo pat pirmų savo vadovavimo rajonui dienų jis kalbėjo apie atsinaujinančios energetikos svarbą, apie projektus, kurie leistų kiekvienai įstaigai ir miestui pasigaminti savo elektros. Tiesa, ne viskas pavyko. Buvo parengtas ir liko neįgyvendintas unikalus projektas – ketinta miestą apšildyti panaudojant saulės ir žemės energiją, tačiau tikimasi, kad šios idėjos pasitarnaus kuriamiems planams dėl modernaus Dūkšto ir Didžiasalio apšildymo.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Kaip informuojama kompanijos pranešimuose, būsimasis saulės elektrinių parkas bus įjungtas į 330 kV perdavimo liniją, o jo generuojamos elektros pakaktų maždaug 190 000 Lietuvos namų ūkių. Įgyvendindama projektą, „Aura Power“ sieks įtraukti kuo daugiau Lietuvos verslo – projektavimo, inžinerijos, rangos, aplinkosaugos ir kitų paslaugų bei produktų tiekėjų. Kartu saulės parkas svariai prisidės prie Lietuvos strateginių energetikos tikslų, pažymima Ignalinos savivaldybės pranešime.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта