„IKEA Industry Lietuva“ planuoja investuoti per 10 mln. eurų į medienos antrinio perdirbimo liniją
Lietuva ir Baltijos šalys 28 07 2022 659 peržiūros

„IKEA Industry Lietuva“ planuoja investuoti per 10 mln. eurų į medienos antrinio perdirbimo liniją

„IKEA Industry Lietuva“, įsikūrusi Kazlų Rūdoje, vykdo poveikio aplinkai tyrimą ir planuoja investuoti į medienos antrinio perdirbimo liniją daugiau nei 10 milijonų eurų. Taip pat planuose numatyta iki 2030 metų 100 proc. gaminti produkciją tik iš perdirbtos medienos.

„Tai yra mūsų tvariosios plėtros plano dalis, kurį pradėjome įgyvendinti dar 2018 metais. „IKEA Industry Lietuva“ yra įsipareigojusi užtikrinti išskirtinį kokybės ir kainos santykį pirkėjams, taip pat – savo veikla daryti teigiamą poveikį planetai, būti tvarios baldų gamybos lyderiu pasaulyje.

Būtent todėl ėmėmės šio iššūkio – naudotos medienos perdirbimo linija nėra naujiena pasaulyje, tačiau nauja Lietuvoje. Tokia linija leis paruošti medieną plokštės gamybai: mediena bus smulkinama, pašalinamos priemaišos, kaip kad stiklas, plastikas, įvairūs metalai“, – pranešime cituojama „IKEA Industry Lietuva“ generalinė direktorė Inga Urbonavičiūtė.

Anot įmonės vadovės, dabartinė linijinė ekonomika sukuria didelius atliekų kiekius, kurių utilizavimas yra papildomi kaštai įmonėms. Be to, taip didinamos esamos ir atveriamos naujos ekologinės problemos.

„Didžioji dalis šalių siekia pakeisti vyraujančias naudotos medienos tvarkymo praktikas ir palaipsniui pereina nuo linijinės ekonomikos link žiedinės ekonomikos, kurioje resursai yra naudojami pakartotinai. Taip prisidėsime prie miškų išsaugojimo ir ne tik. Panaudota mediena – daug sausesnė žaliava, ją džiovinant taupysime energetinius resursus“, – sako I. Urbonavičiūtė.

Anot jos, be papildomų investicijų jau dabar 15 proc. gamybai naudojama perdirbta mediena, tačiau ši žaliava yra be plastiko, metalo priemaišų. Daugiau medienos be priemaišų Lietuvoje įsigyti sudėtinga, todėl ir planuojama linija, kurioje būtų galima pašalinti priemaišas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Kaip pasakoja įmonės vadovė, jau dabar yra apibrėžta, kas bus naudojama kaip perdirbta mediena.

„Tai yra naudota medinė pakuotė, kurios negalima panaudoti antrą kartą gaminių pakavimui. Taip pat mediena, naudota statybose – medinės griovimo atliekos, mediniai betonavimo pagrindai. Be to, baldų gamybos atraižos, išskyrus laminatą. Nebus naudojamos impregnuotos medienos dalys, pabėgiai ar tam tikromis cheminėmis medžiagomis užteršta mediena“, – pasakoja „IKEA Industry Lietuva“ generalinė direktorė.

Anot I. Urbonavičiūtės, visa tai gana nauja Lietuvoje, bet nėra nauja pasaulyje, ir tikslas yra žvelgti į gerąsias patirtis bei jomis pasinaudoti.

 

ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта