Informacija savivaldybės tinklalapyje turi atitikti žiniasklaidos etikos reikalavimus
Visagine 07 04 2021 665 peržiūros

Informacija savivaldybės tinklalapyje turi atitikti žiniasklaidos etikos reikalavimus

Miesto vadovas Erlandas Galaguz kiekvieną savaitę yra laidos „Meras atsako į gyventojų klausimus“ autorius ir vedėjas. 

Ši laida, kuri yra skelbiama savivaldybės svetainėje, yra viešosios informacijos priemonė ir turi atitikti visus jos platinimo reikalavimus.

Tačiau 2021 metų balandžio 3 dienos laidoje „Meras atsako į gyventojų klausimus“ buvo pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Šioje laidoje meras įgarsino anoniminį klausimą: „Kodėl vietos žiniasklaida (laikraštis„ VIS INFO “) sėja paniką, priešiškumą, nepasitikėjimą miesto vadovybe?“.

Klausime išsakytas teiginys, kad „laikraštis sėja paniką, priešiškumą, nepasitikėjimą miesto vadovybe“ yra melagingas.

Atsakydamas į šį klausimą Erlandas Galaguz nemanė, kad būtina išklausyti antrosios šalies - laikraščio „VIS INFO“ - redakcijos nuomonės, kuo, mūsų nuomone, pažeidė viešosios informacijos etikos nuostatas.

E.Galaguz nesuabėjojo dėl melagingo teiginio, kuris buvo jo įgarsintame klausime, o iškart į jį atsakė. Tuo demonstruodamas sutikimą su teiginiu, kad „laikraštis sėja paniką, priešiškumą, nepasitikėjimą miesto vadovybe“.

Tokiu būdu E. Galaguz Visagino savivaldybės tinklalapyje skleidė melagingą informaciją, kad „vietos žiniasklaida (laikraštis „VIS INFO“) sėja paniką, priešiškumą, nepasitikėjimą miesto vadovybe“.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Toliau, atsakydamas į anoniminio autoriaus klausimą, E. Galaguz pasakė: „... kelis kartus buvo tokių atvejų, kai norėjosi, kad jie (žurnalistai) parašytų ir kitus faktus, kurie yra. Nepaisant to, susidaro įspūdis, kad jei norite kitų faktų, jei norite pozityvo, - mokėkite“.

Tokiu būdu E. Galaguz išreiškė savo įspūdį apie tai, kad laikraščio redakcija gali skelbti „pozityvą“ - mero supratimu - tik už pinigus.

Šis mero įspūdis yra klaidingas ir kenkia laikraščio reputacijai.

Manome, kad už mokesčių mokėtojų pinigus sukurtas ir tvarkomas savivaldybės tinklalapis turėtų pateikti oficialią informaciją apie savivaldybės veiklą, skelbti faktus, o ne kažkieno įspūdžius. Net jei tai yra mero įspūdžiai.

Primename, kad laikraštis „VIS INFO“ yra nepriklausomas informacinis ir reklaminis leidinys, kuriame skelbiama informacija, neprieštaraujanti Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymui.


Laikraščio „VIS INFO“ redakcija


news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта