Iranas teigia, kad virš savo teritorijos numušė bepilotį JAV „šnipinėjimui skirtą orlaivį“
Pasaulyje 20 06 2019 587 peržiūros

Iranas teigia, kad virš savo teritorijos numušė bepilotį JAV „šnipinėjimui skirtą orlaivį“

Irano revoliucinė gvardija virš šalies teritorijos numušė bepilotį JAV „šnipinėjimui skirtą orlaivį“, kai šis pažeidė Irano oro erdvę, ankstų ketvirtadienį skelbė Irano valstybinė žiniasklaida.

Kaip pranešama, JAV pagamintą bepilotį žvalgybinį orlaivį „RQ-4 Global Hawk“ Hormozgano provincijoje numušė gvardijos oro pajėgos.

JAV kariuomenė nepatvirtino pranešimų, kad buvo numuštas jos bepilotis orlaivis, bet kariuomenės atstovas spaudai paneigė, kad kariuomenės orlaivis buvo Irano oro erdvėje.

Apie incidentą pranešama, kai tarp Irano ir JAV vis labiau didėja įtampa. JAV teigia, kad Iranas yra atsakingas už praėjusią savaitę Omano įlankoje įvykdytą dviejų tanklaivių užpuolimą ir kelias kitas atakas.

Teheranas savo ruožtu paneigė bet kokias sąsajas su laivų užpuolimais ir pareiškė, kad Vašingtonas gali būti atakų kaltininkas, kad jomis galėtų pateisinti jėgos naudojimą prieš Iraną.

Apskritai įtampa tarp Vašingtono ir Teherano pradėjo didėti pernai, kai JAV vienašališkai pasitraukė iš 2015 metais pasiekto daugiašalio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта