Istorijos ir pilietiškumo pamoka
Kultūros ir sporto renginiai 08 06 2020 658 peržiūros

Istorijos ir pilietiškumo pamoka

Prieš 30 metų, kovo 11-ąją,  Lietuva atgavo nepriklausomybę. Visagino kultūros centras buvo parengęs šiai sukakčiai istorinį, muzikinį, literatūrinį spektaklį „Jauna Lietuvos laisvė“ pagal Justino Marcinkevičiaus, Marcelijaus Martinaičio, Kęstučio Genio bei kitų į Sąjūdį vedusių poetų tekstus ir dainas, kurios tuo metu kėlė laisvės jausmus. Tai istorijos ir pilietiškumo pamoka.

Dėl šalyje paskelbto karantino planuojamas renginys kovo mėnesį neįvyko, todėl jį  parodysime Vilties ir gedulo dienai.

Taip pat kviečiame aplankyti parodą „Moterys, kūrusios Lietuvą“.

Parodą parengė Lygių galimybių plėtros centras, vykdydamas projektą „Moterys, kūrusios Lietuvą“. Parodos sudarytoja – Aurelija Auškalnytė. Dailininkė – Akvilė Malukienė.
Projektas „Moterys, kūrusios Lietuvą“ sukurtas moterų teisės balsuoti šimtmečiui paminėti. Jo metu socialiniuose tinkluose skelbtos įvairiose srityse dirbusių lietuvių ar Lietuvos tautinių mažumų, imigrančių į Lietuvą moterų istorijos. Projektu siekiama atkreipti dėmesį ne tik į konkrečias asmenybes, bet ir į šiandien aktualias lyčių lygybės problemas. Viena iš jų – nepakankamai minimas moterų indėlis į reikšmingus istorinius įvykius, nutylima moterų teisių kovos istorija. Projekto metu parengta ne tik 100 Lietuvą kūrusių moterų portretų paroda, bet ir protmūšis, išleista ir platinama knyga.

Parodos parengimą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba. Projektas skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti:​ www.lietuva100.lt



Visagino kultūros centro informacija

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта