Izraelyje prasideda „Eurovizijos“ dainų konkursas
Pasaulyje 14 05 2019 930 peržiūros

Izraelyje prasideda „Eurovizijos“ dainų konkursas

Izraelyje, Tel Avivo mieste, antradienio vakarą prasideda 64-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Jame šiemet dalyvaus 41-os šalies atstovai. Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko su kūriniu „Run With The Lions“ pasirodys antrajame pusfinalyje ketvirtadienį, gegužės 16 d.

Dėl finansinių priežasčių iš konkurso šiemet pasitraukė Bulgarija. Po kilusio didelio skandalo dėl išrinktos atstovės į „Euroviziją“ konkurse nedalyvauti nusprendė ir Ukraina.

Pirmajame pusfinalyje antradienio vakarą varžysis 17-os šalių atstovai: Kipro, Juodkalnijos, Suomijos, Lenkijos, Slovėnijos, Čekijos, Vengrijos, Baltarusijos, Serbijos, Belgijos, Sakartvelo, Australijos, Islandijos, Estijos, Portugalijos, Graikijos ir San Marino. 

Pirmajame pusfinalyje pasirodysiančiai Estijai šiemet atstovaus Švedijos popmuzikos dainininkas ir gitaristas Victoras Crone'as su daina „Storm“. 

Lenkijai Tel Avive atstovaus merginų folkloro grupė „Tulia“. Grupę sudaro keturios vokalistės, kurios sujungia klasikinį vokalą su tautine muzika ir šiuolaikiniu skambesiu. Kolektyvas išgarsėjo, įrašęs grupės „Depeche Mode“ hito „Enjoy the Silence“ perkūrinį.

Baltarusijai Tel Avive atstovaus šešiolikmetė atlikėja Zena su daina „Like It“. Zenos pseudonimu prisistatanti Zinaida Kuprianovič buvo praėjusių metų „Vaikų eurovizijos“ vedėja.

„Eurovizijos“ konkurso finalas vyks šeštadienį, gegužės 18 d. Jame dalyvaus po dešimt geriausiai pirmame ir antrame pusfinaliuose pasirodžiusių atlikėjų ir taip pat Ispanijos, Italijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Vokietijos atstovai. 

Kaip ir pastaruosius trejus metus, šių metų konkurso finale du atskirus taškų rinkinius išdalins tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Tai reiškia, kad po žiūrovų balsavimo telefonu, trumposiomis žinutėmis ar oficialia programėle vedėjai po vieną kartą skambins į konkurse dalyvaujančias šalis ir sužinos, kiek taškų (1-8, 10, 12) ir kam skyrė kiekvienos šalies profesionalų komisija. Po visų šalių komisijų įvertinimų paskelbimo vedėjai praneš, kiek bendrai žiūrovų taškų surinko kiekviena šalis, pradedant nuo mažiausiai balų pelniusios ir baigiant žiūrovų favorite. Šiuo būdu taškai bus sumuojami ir pusfinaliuose.

Lietuvos „eurovizinius“ balus šiemet paskelbs dainininkas Andrius Mamontovas. Gegužės 18-osios vakarą, pasibaigus „Eurovizijos“ finalo dalyvių pasirodymams, jį pamatys apie 200 milijonų žiūrovų visame pasaulyje.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта