J. Šiugždinienė apie grįžimą prie nuotolinio mokymo: raudona riba negali būti nubrėžta dabar
Lietuva ir Baltijos šalys 31 08 2021 478 peržiūros

J. Šiugždinienė apie grįžimą prie nuotolinio mokymo: raudona riba negali būti nubrėžta dabar

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad sprendimas įvesti nuotolinį mokymą priklausytų nuo naujų COVID-19 atvejų, mirčių skaičių, ligoninių lovų užimtumo. Tačiau ministrė tuo pačiu pažymėjo, kad Ministrų Kabinetas, priimdamas sprendimą, vertintų visas aplinkybes.

„Man atrodo, kriterijai yra aiškūs (...) Tie kriterijai turbūt: lovų skaičius, atvejų skaičius, mirčių skaičius. Jais ir bus vadovaujamasi priimant sprendimą Vyriausybėje, bet tai turi būti atskiras sprendimas, įvertinus visas aplinkybes, išnaudojus visas įmanomas priemones“, – antradienį atsakydama į žurnalistų klausimus kalbėjo J. Šiugždinienė.

Pasak ministrės, pagal šiuos kriterijus, riba, kurią viršijus būtų pereita prie nuotolinio mokymo, negali būti labai aiškiai apibrėžta, kadangi reikia įvertinti labai daug veiksnių.

„Raudona riba nėra aiški ir jos negali šiandien būti. Tai tikrai priklauso nuo įvairių dalykų ir jeigu mes šiandien pasakytumėme, kad tai yra tūkstantis, tai turbūt nelabai ką reikštų, nes reikia įvertinti ir kitus kriterijus, taip pat tą patį imunizacijos lygį ir kaip mums seksis“, – aiškino J. Šiugždinienė.

Lietuvoje praėjusią parą koronaviruso infekcija patvirtinta 646 žmonėms, mirė 6 žmonės, skelbia Statistikos departamentas. Jie priklausė 60-89 metų amžiaus grupėms.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Per praėjusią parą pirma skiepo doze vakcinuoti 5426 žmonės, antra – 7840. Iš viso iki šiol dviem skiepo dozėmis vakcinuota 1326914 žmonių.

ELTA primena, kad kiek anksčiau šį mėnesį švietimo ministrė yra teigusi, jog sprendimas įvesti nuotolinį mokymą būtų priimamas ne remiantis konkrečiu kriterijumi, o įvertinus bendrą pandeminę situaciją Lietuvoje. Ministrė taip pat akcentavo, kad, net ir įvedus nuotolinį mokymą, abiturientai nuo vasario 1 dienos būtų mokomi kontaktiniu būdu.

„Ikimokyklinukai ir pradinukai visada mokosi kontaktiniu būdu. Taip pat dvyliktokams net ir blogiausiu scenarijumi būtų taikoma išimtis – nuo vasario 1 dienos visi abiturientai būtų klasėse“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje tuomet teigė J. Šiugždinienė.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта