J. Bidenas ragina pasaulio demokratijas vienytis sprendžiant prekybos politikos klausimus
Pasaulyje 17 11 2020 557 peržiūros

J. Bidenas ragina pasaulio demokratijas vienytis sprendžiant prekybos politikos klausimus

JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos turi vienytis su kitomis pasaulio demokratinėmis šalimis ir suformuoti vieningą pasaulinės prekybos politikos frontą kaip atsvarą Kinijai.

„Man visiškai nesuprantamas baksnojimas mūsų draugams į akis ir flirtas su autokratais“, – sakė J. Bidenas.

Jis pažadėjo paskelbti savo prekybos politikos darbotvarkę jau sausio 21 d. – praėjus dienai po inauguracijos naujuoju JAV prezidentu.

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas laikėsi agresyvios prekybos politikos tiek draugiškų, tiek ir priešiškų valstybių atžvilgiu: muitai buvo įvedami ne tik Kinijai, bet ir Kanadai, Meksikai bei ES.

„Turime vienytis su kitomis demokratijomis, kad galėtume nustatyti taisykles, o ne leisti jas nustatinėti Kinijai ir kitiems“, – kalbėjo J. Bidenas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

J. Bidenas teigė jau kalbėjęsis su kitais pasaulio šalių lyderiais apie prekybą, tačiau kol kas atsisakė atskleisti pokalbių detales, nes „tuo pat metu gali būti tik vienas prezidentas“. Vis dėlto, J. Bidenas pabrėžė nesilaikysiąs „baudžiamosios“ prekybos politikos.

Išrinktasis JAV prezidentas taip pat pakartojo pažadą sugrąžinti JAV į Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) ir Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, iš kurių išstojo D. Trumpas.


AFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта