JAV prezidentas siūlo radikalias JAV imigracijos politikos reformas
Pasaulyje 17 05 2019 690 peržiūros

JAV prezidentas siūlo radikalias JAV imigracijos politikos reformas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pasiūlė radikalias JAV imigracijos politikos reformas, pagal kurias, pirmenybė būtų teikiama išsilavinusiems, kvalifikuotiems ir angliškai kalbantiems darbuotojams.

Pasak JAV prezidento, dabartinė sistema „neveiksminga“ ir turinti daugybę trūkumų, tarp kurių - pirmenybės teikimas asmenims, kurie turi artimųjų Jungtinėse Amerikos Valstijose. 

Kalbėdamas D. Trumpas aiškino, kad JAV kasmet išduoda 1,1 mln. leidimų arba „žaliųjų kortų“, leidžiančių gyventi ir dirbti JAV, ir 66 proc. jų išduodami asmenims, kurie turi artimųjų, teisėtai gyvenančių JAV.

Pasak D. Trumpo, tai reiškia, kad JAV negali suteikti pirmenybės gydytojams, tyrėjams ir kitiems kvalifikuotiems asmenims. 

Pagal dabartinę sistemą tik 12 proc. legalios imigracijos yra grindžiama nuopelnais ir kvalifikacija. Pasak D. Trumpo, tikslas yra pasiekti, kad tas skaičius išaugtų iki 57 proc., o JAV taptų konkurencingesnės pasauliniu mastu, bet kartu išliktų svetingos ir įvairios. 

Prezidentas ne kartą minėjo Kanados imigracijos sistemą kaip pavyzdį, kokia turėtų tapti JAV sistema. D. Trumpas taip pat minėjo imigracijos įstatymus Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje, kaip siektiną pavyzdį JAV.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта