JAV vyriausybė vėl nepateikė D. Trumpo mokesčių deklaracijos
Pasaulyje 24 04 2019 638 peržiūros

JAV vyriausybė vėl nepateikė D. Trumpo mokesčių deklaracijos

JAV prezidento mokesčių deklaracija ir toliau lieka paslaptis - vyriausybė antrą kartą praleido terminą ir neperdavė Kongresui Donaldo Trumpo dokumentų.

Demokratų vyraujamas Finansų ir mokesčių komitetas Atstovų Rūmuose ragino iždo sekretorių Steveną Mnuchiną iki antradienio 17.00 val. pateikti D. Trumpo mokesčių deklaraciją, tačiau jis to nepadarė.

D. Trumpas yra pirmasis JAV prezidentas po Richardo Nixono (1969-1974), kuris nepaviešina savo mokesčių deklaracijos. Tai toliau kursto spėliones dėl jo pajamų ir turto.

JAV politikai tradiciškai savo mokesčių deklaracijas pateikia dar kandidatuodami į prezidento postą. D. Trumpas atsisakė tai padaryti.

Iždo sekretorius S. Mnuchinas komiteto pirmininkui Richardui Nealui, anot „Washington Post“, pranešė, kad jis tik gegužės 6-ąją galės nuspręsti, ar pateikti dokumentus. Tai esą susijęs su sudėtingais teisiniais klausimais, kuriuos, be kita ko, reikia išsiaiškinti su Teisingumo departamentu.

Pats D. Trumpas prieš tai pareiškė, kad jo mokesčių deklaracijos yra labai sudėtingos ir nesuprantamos. Be to, esą dar nebaigtas jo mokesčių deklaracijų patikrinimas. Prezidento priešininkai tuo tarpu spėja, kad buvęs statybos magnatas veikiausiai kažką slepia.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта