JK ministrai susitarė derybų su ES metu siekti nepriklausomumo
Pasaulyje 25 02 2020 588 peržiūros

JK ministrai susitarė derybų su ES metu siekti nepriklausomumo

Antradienį Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas su ministrais oficialiai susitarė dėl šalies siekių ir neperžengtinų ribų, vykdant derybas dėl būsimų Londono ir Briuselio santykių, pranešė premjero atstovas.

Įgaliojimų deryboms su ES detalės bus atskleistos ketvirtadienį, tačiau jau dabar aišku, kad pagrindinis numatomas Londono tikslas – užtikrinti „ekonominį ir politinį JK nepriklausomumą“, gruodžio 31 d. pasibaigus „Brexito“ pereinamajam laikotarpiui.

Kiek anksčiau antradienį ES šalių ministrai Briuselyje formaliai patvirtino Bendrijos derybų su JK įgaliojimus. Derybos prasidės kitą pirmadienį Briuselyje, informavo ES atstovas.

Taip pat numatyta, kad antrasis derybų ratas turėtų vykti Londone, kiek kovą.

Sausio 31 d. JK pasitraukus iš ES, prasidėjo 11 mėnesių pereinamasis laikotarpis, per kurį tikimasi sutarti dėl tolesnių prekybinių Briuselio ir Londono santykių.

Išstojimo iš ES strategijos ministrų kabineto pokomitetis „ką tik patvirtino JK įgaliojimus vesti derybas“, – teigė B. Johnsono atstovas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„Viskas praėjo labai sklandžiai, nebuvo sunku susitarti dėl vieningo požiūrio, siekiant atkurti mūsų ekonominį ir politinį nepriklausomumą. Remsimės jau egzistuojančiais ES ir kitų panašiai mąstančių nepriklausomų valstybių laisvos prekybos susitarimais“, – sakė jis.

JK pagrindinis tikslas vykdant derybas yra „užtikrinti, kad 2021 m. sausio 1 d. atkurtume ekonominį ir politinį nepriklausomumą“, teigė premjero atstovas. „Šių metų pabaigoje paliksime vientisą ES rinką bei muitų sąjungą ir vėl perimsime mūsų pačių įstatymų ir prekybos kontrolę“, – tvirtino jis.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта