Jono Grundos paroda „Duona iš dangaus“
Kultūros ir sporto renginiai 16 01 2023 419 peržiūros

Jono Grundos paroda „Duona iš dangaus“

2023 m. sausio 19 d. - vasario 4 d. kviečiame į Jono Grundos (Ignalina) skulptūros ir tapybos parodą „Duona iš dangaus“, skirtą Aukštaitijos atmintiniems metams. Atidarymas sausio 19 d. 17.00 val. VKC „Sedulinos“ parodų salėje (Vilties g. 5).

Jonas Grunda gimė 1961 metais Ignalinoje. 1982 m. baigė Kauno taikomosios dailės mokyklą, 2001 m.  studijavo Vilniaus dailės akademijoje.

J.Grunda - skulptorius ir tapytojas, kūrybinį kelią pradėjęs gimtajame krašte šiandien žinomas visoje Lietuvoje. 1999 m. Ignalinoje įkūrė privačią dailės galeriją „Skaptukas“, kuri tapo unikalia erdve įvairiems kūrybiniams renginiams ir menininkų susitikimams.

2014 m. J. Grunda tapo  Lietuvos dailininkų sąjungos nariu. Tais pačiais metais jam suteiktas Meno kūrėjo statusas. Menininkas yra daugelio plenerų, kūrybinių stovyklų ir bendrų parodų dalyvis, surengė 7 personalines parodas, taip pat veda dailės edukacinius užsiėmimus vaikams ir suaugusiems. J. Grundos kūrybos darbų yra įsigiję privatūs asmenys ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Prancūzijos, Norvegijos, Danijos, Švedijos, Vokietijos, Slovakijos, JAV.

J.Grunda išpuošė gimtąjį miestą ir jo apylinkes savo monumentaliais meno kūriniais – įvažiavimus į Ignaliną žymi medinės skulptūros, Laisvės aikštėje trykšta Ignalinos lelijos fontanas,  keliauti ežerų krašte kviečia dviratininko skulptūra. Prie Kultūros centro jau beveik tris dešimtmečius motinišką ramybę spinduliuoja akmeninė „Ramybė“, o skveruose išsibarstę balti lelijų žiedai. Menininkas ranką pridėjo ir kuriant trijų skulptūrų ansamblį, iš tolo pasitinkantį atvažiuojančius į Antalksnės kaimą, o kelyje Šakarva–Antalksnė–Kirdeikiai pailsėti sustojančius žavi kartu su Raimondu Žieviu sukurta geležinio stipruolio skulptūra „Kelininkas“. Lietuvos tūkstantmetį primena ir krašto legendas pasakoja medžio skulptūros Vidiškėse. J. Grundos sukurti medžio, akmens darbai atsidūrė ne tik kraštiečių, bet ir įvairių Aukštaitijos bei kitų Lietuvos miestų erdvėse.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Amžinų vertybių puoselėjimas ir išsaugojimas – pagrindinė J. Grundos kaip kūrėjo dailininko misija, tad savitą teosofinę žmogaus būties pasaulėžiūrą jis įprasmina skulptūrinėse formose ir tapybos potėpiuose. Jose gausu krikščioniškų simbolių, metaforų, citatų. Tačiau gyvenimo džiaugsmas yra visa apimanti kūrinių tema, kuri ir atsispindi dinamikos, žaismo ir žmogiškos šilumos pripildytuose kūriniuose.

Visagino kultūros centro informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта