K. Budrys sako, kad Rusijai pasiųsta aiški žinutė dėl branduolinių ginklų panaudojimo
Lietuva ir Baltijos šalys 04 10 2022 508 peržiūros

K. Budrys sako, kad Rusijai pasiųsta aiški žinutė dėl branduolinių ginklų panaudojimo

Prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys teigia, kad Vakarų lyderiai pasiuntė aiškią žinutę Rusijai, kuri pastaruoju metu vėl laidė užuominas apie taktinio branduolinio ginklo panaudojimą pačios sukeltame kare su Ukraina. Patarėjo teigimu, kurį laiką galiojusią strateginio neapibrėžtumo politiką pakeitė nuostatos apie aiškų atsaką konvencinėmis priemonėmis, tad, pažymi K. Budrys, Rusijos anksčiau braižytos strategijos, kad panaudojusi branduolinį ginklą ji užbaigs nepalankia linkme pasisukusį karą – nesuveiks.

„Vakarų lyderiai Rusijos pusei sako, kad tai, kaip jūs įsivaizduojate taktinio branduolinio ginklo panaudojimą – kaip privertimą derėtis, kaip deeskalacijos priemonę, kaip visų išgąsdinimą, kad visi būtų priversti į šalį padėti ginklus ir pradėti kalbėtis – tai nesuveiks. Šio ginklo panaudojimas, nežinia kokiais tikslais, jis bus kontrproduktyvus. Tai reiškia, kad mes jums duosime atgal kitomis priemonėmis. Todėl to nedarykite. Tai keičia žaidimą, tai keičia visą mąstymą“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė K. Budrys.

„Tais atvejais, kai mes matėme pratybose ant savo galvos nukrentanti nestrateginį branduolinį ginklą – Zapad 2017 ar kitų pratybų metu – tai būdavo skirta iš Rusijos pusės pabaigti konfliktą. Ne išspręsti kažkokią konkrečią problemą, bet pabaigti konfliktą. Tai šiuo atveju iš Vakarų atsakas yra: jūs nepabaigsite konflikto. Iš ukrainiečių atsakas yra toks pat: niekas mūsų šioje vietoje nesustabdys“, – teigė patarėjas, pažymėdamas, kad Rusijai panaudojus taktinį branduolinį ginklą įvykiai pasisuktų nebūtinai Maskvai naudinga linkme.

„Konfliktas nepasibaigs, o dar labiau išsieskaluos ir nebūtinai Rusijai naudinga linkme“, – sakė K. Budrys.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

ELTA primena, kad JAV prezidentas Joe Bidenas rugsėjo viduryje dar kartą perspėjo Rusijos prezidentą V. Putiną nenaudoti cheminių ar taktinių branduolinių ginklų patyrus didelių nuostolių kare Ukrainoje.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта