Kalėdos Visagine: šiemet kitokios
Visagine 18 11 2020 1739 peržiūros

Kalėdos Visagine: šiemet kitokios

Pandemijos sąlygos, karantino paskelbimas Visagino kūrybinę komandą privertė net kelis kartus koreguoti ir prie reikalavimų pritaikyti 2020 metų Kalėdų eglės įžiebimo ir Kalėdinio laikotarpio planus bei kūrybinius sumanymus. Nėra jokių abejonių – Kalėdų eglutė Visagino Santarvės aikštėje švies ir džiugins visaginiečius. Jau kitą savaitę prasidės darbai Santarvės aikštėje bei kitose miesto vietose. Tačiau įprasto formato šventinio renginio, mugės nebus dėl mums visiems gerai žinomos priežasties. Privalome pirmiausiai rūpintis savo ir aplinkinių sveikata bei gyvybe. Ir neatmetame galimybės, kad per artimiausią mėnesį šventiniai planai gali keistis dėl naujų saugumo reikalavimų ar pasikeitusių apribojimų.

Tačiau kūrybinė komanda labai stengiasi, kad visaginiečiai pajustų artėjančias šventes, kad Kalėdų dvasia pasklistų po visą miestą ir pasiektų kiekvienos visaginiečių šeimos namus. Žinoma, tik labai saugiai, atsakingai. O tai didele dalimi priklauso nuo kiekvieno iš mūsų elgsenos, pakantumo, pozityvumo, kūrybiškumo ir dalyvavimo (šiais metais - arba interaktyviai, arba saugiu atstumu). Po poros dienų Visagino kultūros centras paviešins kūrybinės komandos sumanymus, o kol kas - šiek tiek praversime paslapčių duris. Organizatoriai rengia Visagino Kalėdinio maršruto žemėlapį, kam patogu - popierinį jo variantą, kas jau pripratęs viską turėti telefone - elektroninę žemėlapio versiją.

Visagine lapkričio 27 dieną įsižiebs ir pradės laukti lankytojų Visagino Kalėdų maršrutas.
 Kūrybiniai darbuotojai taip sudėliojo maršruto stoteles, kad jų lankytojai būtų kuo plačiau išsibarstę po miesto teritoriją – nuo I iki III mikrorajonų, kad būtų nesunku išlaikyti saugius atstumus. Organizatoriai labai tikisi, kad visaginiečiai neskubės, laikysis atstumų, tinkamai dėvės apsaugines kaukes, todėl kelionės šventiniu maršrutu suteiks tik pozityvias emocijas ir saugumo atmosferą.

Kokios Visagino Kalėdinio maršruto stotėlės lauks savo keleivių? Pasakų erdvė, papuošta šventinėmis girliandomis, kurioje bus nuolat skaitomos kalėdinės pasakos, ant pastato sienos rodomi šventes primenantys animaciniai filmukai, 3D stereogramų paroda „Mažasis princas“, vaizdo ir garso lazerių instaliacija „Kubas“, vizualiai Kalėdų egle virstantis vienas iš miesto pastatų, 3D projekcijos, Kalėdinėms dainoms atsiveriančios Kalėdų langinės, kitaip nušviestas tunelis po tiltu link ežero, romantinė instaliacija ant alėjos laiptų, šviečiantys tuneliai, medžiai, muzikantai, elniai, girliandos... ir, žinoma, išpuoštoje Santarvės aikštėje – gražuolė žaliaskarė – pagrindinė Visagino eglė.

Visagino kūrybos ir menų akademija, tęsdama jau susiformavusias tradicijas, paskelbė ir laukia dalyvių registracijos į Kalėdinio atviruko konkursą „Miesto žiemos pasaka“, kuriame gali dalyvauti ir maži, ir dideli kūrėjai, atvirukus gali kurti jų pasirikta technika. Taip pat tęsiama labai graži tradicija – įstaigų, įmonių, organizacijų, bendruomenių, pavienių visaginiečių Kalėdinių eglučių konkursas, šiais metais pasirinkta tema „Technoeglutė“. Visa informacija, terminai, kontaktai, aprašymai – socialinio tinklo Facebook Visagino kūrybos ir menų akademijos paskyroje, el. paštu klavdija.gaidas@vkn.lt (dėl eglučių konkurso), bandzu2001@gmail.com tanchikza@gmail.com (dėl atvirukų konkurso).

Dar vienas labai svarbus ir tradiciniu tapęs akcentas Visagino bendruomenės metų kalendoriuje – Metų nominantų atranka ir pagerbimo šventė „Mano miestas – Visaginas“. Šiais metais šventei teks suteikti kitokį formatą, tačiau nominantų atranka jau vyksta! Nebūkime abejingi, pastebėkime greta profesionaliai dirbantį, savanoriaujantį, padedantį, atjaučiantį, garsinantį visaginietį – mūsų kolegą, kaimyną, draugą ar kt. Siūlykite kandidatūras iki lapkričio 25 d. informaciją siųsdami adresu svetlana.starinskaja@visaginas.lt.  

Šiemet Kalėdų eglė Visagine sužibės bene pirmoji šalyje. Diena vėlaiu – Vilniuje, Kaune, kituose miestuose. Taigi, šeštadienį, jau pasidžiaugę savo miesto Kalėdų egle, jaukiai įsikūrę namuose, su gardžiai kvepiančia arbata galėsime per televiziją ar internetu stebėti vaizdo transliaciją iš Katedros aikštės, ten taip pat saugiai (be žiūrovų) bus įžiebta pagrindinė šalyje – sostinės eglė.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта