Dėl kelių į sodų bendriją „Vyšnia“ ir ar jie bus remontuojami?
Visagine 02 04 2021 908 peržiūros

Dėl kelių į sodų bendriją „Vyšnia“ ir ar jie bus remontuojami?

Ar bus atkurtas kelias į Tumelinos g. ir uždarytas pravažiavimas „šimtams automobilių“ per Petriškės g.? Su tokiu klausimu kreipėsi į mūsų redakciją. Tuo pačiu laiško autorius teigia, kad kelio plotis Petriškės gatvėje yra tik 3 metrai, o tai, jo nuomone, gali sukelti link tragedijos.

Į šiuos klausimus paprašėme atsakyti sodų bendrijos „Vyšnia“ pirmininkės Palmiros Bučinskienės ir savivaldybės administracijos direktoriaus Virginijaus Bukausko.

Abu jie paaiškino, kad kelias į Petriškės g. nėra privatus ir yra atviras visiems. P. Bučinskienė priminė, kad kažkada kelias palei Petriškės gatvę buvo savavališkai iškasinėtas sodininkų, nepageidaujančių, kad pro jų sklypus važiuotų daug automobilių, bet vėliau pravažiavimas šiuo keliu buvo atkurtas.

Iš tiesų, sodininkai, kurių sklypai yra palei Petriškės g., esančią „Vyšnia-1“ masyve, jau seniai reiškia nepasitenkinimą tuo, kad per jų masyvą važinėja „Vyšnia-2“ sodininkai. Vienu metu jie iškasė šį kelią ir ilgą laiką gyveno ramiai - nepravažiuojant „šimtam automobilių“.

Tačiau 2018 m. visuotinis s/b „Vyšnia“ susirinkimas priėmė sprendimą užtikrinti nepertraukiamą pravažiavimą Petriškės gatve. Tačiau sklypų, esančių šioje ankščiau buvusioje aklaviete gatvėje, savininkai periodiškai iškelia klausimą dėl kelio aptvėrimo.

Dėl Petriškės gatvės važiuojamosios dalies pločio V. Bukauskas paaiškino, kad ji yra ne 3 m, o 4,5 metro, o jei kai kuriose vietose kelias susiaurėja dėl išaugusių krūmų ar sodo ploto išsiplėtimo, tai krūmai turėtų būti iškirsti, o sklypų tvoros - perkeltos.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pasak P. Bučinskienės, sodininkų bendrijos „Vyšnia“ valdyba planuoja kreiptis į savivaldybės komisiją dėl eismo saugumo su prašymu įrengti Petriškės g. ženklą, ribojantį greitį iki 20 km/h.

Anot administracijos direktoriaus, gali būti, kad Tumelinos gatvėje, kuri legaliai įteisinta tik užpernai, šiais metais bus pradėti remonto darbai, jei bus rastos lėšos. Kalbant apie Petriškės gatvę, pasak P. Bučinskienės, 8 metrų kelio atkarpa, kuri reikalauja remonto, bus sutvarkyta sodininkų bendrijos jėgomis.

Ina Negoda

news.tts.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта