Karantiną siūloma pratęsti iki vasario 28 dienos
Lietuva ir Baltijos šalys 25 01 2021 837 peržiūros

Karantiną siūloma pratęsti iki vasario 28 dienos

Karantiną bus siūloma pratęsti iki vasario 28 dienos, pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Galima teigti, kad situacija šiek tiek gerėja, matome pozityvius skaičius, tačiau pats kritimo pagreitis yra šiek tiek sulėtėjęs. Įvertinus visus argumentus ir skaičius, kurie buvo išsakyti tiek Sveikatos apsaugos ministerijos, tiek ekspertų, buvo priimtas sprendimas pasiūlyti Vyriausybei pratęsti karantino galiojimą dar vienam mėnesiui – iki vasario 28 dienos“, – po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdžio teigė ministrė.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos prognozių, vasario pradžioje galėtų būti pasiektas 500 atvejų skaičius 100 tūkstančiui gyventojų, pasiekus šią ribą galima būtų kalbėti apie atlaisvinimus. Sekmadienio duomenimis, susirgimų vidurkis šalyje siekia 527 atvejus 100 tūkstančių gyventojų.

Preliminariai planuojama, kad nuo vasario vidurio, jeigu būtų mažėjantys sergamumo rodikliai, galima būtų leisti bendrauti dviem namų ūkiams, taip pat būtų didinimas planinių stacionarių paslaugų skaičius, atsižvelgus ir į atlaisvintas lovas sumažėjus COVID-19 susirgimų skaičiui. Dar vienas galimas atlaisvinimas – nuo vasario antros pusės, svarstoma apie grįžimą prie kontaktinio arba mišraus pradinių klasių ugdymo, užtikrinant Vyriausybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo reikalavimus.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Vienas iš pirmųjų svarstomų atlaisvinimų verslui – leisti veikti ir parduotuvėms, kurių pagrindinė veikla yra ne maisto prekių pardavimas, tačiau tik su sąlyga, kad parduotuvė turi atskirą įėjimą iš lauko. Taip pat vienam lankytojui turi būti užtikrintas 20 kv. m plotas. Tokie atlaisvinimai galėtų būti vasario antroje pusėje arba pabaigoje. Tarp svarstymų yra ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymas leisti veikti centrams, kurie teikia lauko slidinėjimo paslaugas, užtikrinant saugumo reikalavimus. Tokių centrų Lietuvoje yra 6.

Iki kovo 1 d. išliktų rekomendacija, jeigu įmanoma, tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuje rinktis nuotolinį darbą, išskyrus tas funkcijas, kurias būtina atlikti darbo vietoje.

 
ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта