Karantino sąlygomis gyvena jau daugiau nei milijardas pasaulio gyventojų
Pasaulyje 23 03 2020 863 peržiūros

Karantino sąlygomis gyvena jau daugiau nei milijardas pasaulio gyventojų

Iki šiol dėl koronaviruso pandemijos karantinas įvestas daugiau nei 50-yje šalių, o daugiau nei milijardui gyventojų nurodyta ar bent rekomenduota likti namuose, skelbia naujienų agentūra AFP.

Kai kurios šalys įvedė privalomas karantino priemones, tuo tarpu kitos rekomendavo gyventojams likti namuose.

Privalomą karantiną yra įvedusios 34 valstybės ar teritorijos, jose iš viso gyvena 659 mln. žmonių. Tarp šių valstybių ir teritorijų yra Prancūzija, Italija, Argentina, JAV Kalifornijos valstija ir Irakas.

Graikija šiuo metu yra paskutinė šalis, įvedu privalomą karantiną gyventojams. Karantinas šalyje įsigaliojo pirmadienio rytą.

Antradienį privalomą karantiną įves Kolumbija, o trečiadienį – Naujoji Zelandija.

Daugumoje šalių, nepaisant karantino, galima išeiti iš namų į darbą, įsigyti būtinų prekių ar sulaukti gydytojų pagalbos.

Mažiausiai keturios šalys, kuriose gyvena daugiau nei 228 mln. gyventojų, įskaitant Iraną, Vokietiją ir Jungtinę Karalystę, paragino savo gyventojus likti namuose ir kuo mažiau kontaktuoti su kitais žmonėmis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Tiesa, tokios rekomendacinio pobūdžio priemonės neatneša norimų rezultatų.

Jungtinėje Karalystėje vyriausybė įspėjo dėl griežtesnių priemonių po to, kai minios žmonių savaitgalį susirinko parkuose ir paplūdimiuose, tuo metu Irane milijonai žmonių keliavo po šalį švęsti Naujųjų metų pagal Persijos kalendorių.

Mažiausiai 10 šalių, kuriose gyvena 117 mln. žmonių, įvedė komendanto valandą ir uždraudė žmonėms išeiti iš namų naktimis. Tokios priemonės galioja Burkina Fase, Čilėje, Filipinų sostinėje Maniloje, Serbijoje ir Mauritanijoje, komendanto valanda pirmadienio vakare įsigalios ir Saudo Arabijoje.

Kai kurios šalys, kaip Azerbaidžanas ir Kazachstanas, ėmėsi karantino priemones ne visos šalies mastu, o didžiausiuose miestuose, kuriuose iš viso gyvena apie 10 mln. žmonių.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта