Kiek kainuoja sveikata?
Reklama 06 11 2018 1250 peržiūros

Kiek kainuoja sveikata?

Išgirdę šį klausimą veikiausiai pagalvojame: sveikata neturi kainos. Tačiau greitai šis atsakymas įgyja kitokį atspalvį, ypač kai sužinome gydymo kainą. Ir jei tai nėra gyvybės ar mirties klausimas, esame linkę atidėti bet kokias išlaidas sveikatai, naiviai tikėdamiesi, kad šios problemos išsispręs savaime, nes dar nėra visiškai blogai. Ir tai yra pirma brangiausia klaida, kurią padaro žmogus, nepriklausomai nuo jo amžiaus ir socialinės padėties.

Tomas MISONIS


Taigi sprendimas, regis, aiškus: norint išsaugoti sveikatą ir išvengti didelių išlaidų svarbiausia – prevencija. Gydytojai, dietologai, sveikos gyvensenos entuziastai – visi it vienas pataria atsižvelgti į tai, ką valgome, nes maistas ir yra vaistas.

Riešutai, visadalių grūdų kruopos, liesa mėsa, obuoliai – tai tik maža dalis visaverčio raciono produktų, kurių gali tekti atsisakyti dėl labai paprastos priežasties – neturėjimo galimybės kramtyti arba tinkamai sukramtyti maisto. Nebevalgydamas šių ir kitų kietesnių maisto produktų žmogus praranda daugybę gyvybiškai reikalingų mikroelementų. Tai silpnina organizmo procesus ir netrukus prasideda sveikatos sutrikimai, o tada prireikia ne tik laiko, bet ir išlaidų.

Nesant galimybės tinkamai sukramtyti maistą, nors ir papildant racioną iškyla kitų patologijų grėsmė: prasideda įvairūs skrandžio ir virškinamojo trakto sutrikimai. Netinkamai susmulkintas maistas apkrauna skrandį, prasideda rūgimo procesas, jis didina rūgštingumą ir leidžia formuotis toksinėms medžiagoms, o jos, patekusios į kraują, pamažu nuodija organizmą.

Pagrindinė visų ligų priežastis – stresas. Nereikia nepaprastų, sudėtingų gyvenimo situacijų, kad patirtume stresą. Blogiausia jo atmaina – lėtinė, kurios nepastebime, bet jaučiame nuolatos.

Tarkime, žmogui trūksta vieno, kelių ar dar daugiau dantų. Kiek drąsiai jis gali šypsotis ir nevaržomai rodyti savo emocijas? Kalbame ne apie holivudiškos šypsenos demonstravimą, o patį supratimą, kad turi dantis.

Jei jų neturi, kiekvieną žodį, šypsnį, ištarmę lydi papildoma mintis, kaip nuslėpti dantų trūkumą nuo pašnekovo. Ilgainiui šios mintys pradeda dominuoti, žmogus paprasčiausiai pavargsta vis prisidengti ranka, plaukais, stengtis kontroliuoti savo kalbą ir emocijas.

Toks žmogus užsisklendžia, vengia bendrauti ir dar labiau veikiamas neigiamų psichologinių veiksnių pajunta ir fizinius sveikatos sutrikimus.

Vengimas šypsotis ir bendrauti – psichologinių sutrikimų pradžia. Dažnu atveju išimamieji dantų protezai, kitaip – dantų plokštelės, irgi nėra išeitis.

Išimamosios dantų plokštelės atkuria vos iki 40 proc. kramtymo funkcijos, todėl prastai susmulkintas maistas kelia jau minėtus virškinamojo trakto negalavimus.

Ką jau kalbėti apie artikuliacijos problemas, skausmą plokštelėms pritrynus dantenas, skonio nejutimą – plokštelė uždengia didžiąją dalį gomurio, prireikia papildomos priežiūros ir išlaidų specialiems tirpikliams, tvirtinamosioms pastoms ir kt.

Genialumas slypi paprastume. Atkūrus prarastus dantis dingsta daugybė fizinių ir psichologinių priežasčių, galinčių neigiamai paveikti žmogaus sveikatą. Taip išvengiama įvairių sveikatos sutrikimų vėliau ateityje ir kartu sutaupoma.

Geriausias ir patikimiausias metodas atkurti dantis 100 proc. susigrąžinant kramtymo funkciją ir estetinį vaizdą – dantų implantavimas. Atkūrus kelis ar net visus prarastus dantis ant implantų sugrąžinama gyvenimo kokybė ir pirminė galimybė tinkamai rūpintis viso organizmo sveikata.

Kad ir kaip būtų paradoksalu, vieni mažiausių mūsų organizmo elementų atlieka bene didžiausią vaidmenį siekiant sveiko ir ilgaamžio gyvenimo. Bet čia grįžtame į rato pradžią, prie brangiausių klaidų, kai išgirdę „dantų implantai“ vadovaujamės atgyvenusiais stereotipais: tai brangu ir skausminga.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Vilniuje esančios odontologijos klinikos „Dantų harmonija“ vyriausiasis implantuojantis gydytojas Marius Bučinskas paneigė šias klaidingai nusistovėjusias nuomones. Kaip ir visos kitos technologijos, odontologija šiandien yra labai pažangi.



„Pirmiausia, skausmą odontologo kėdėje dabar galima pamatyti nebent sovietinėse komedijose: šiais laikais yra daugybė nuskausminamųjų preparatų, kurie neleidžia pacientui justi jokio nepatogumo. Žinoma, pasitaiko žmonių, kurie iš esmės turi fobiją gydytojams, medicinos įstaigoms, procedūroms, galiausiai baltiems chalatams. Tokiems pacientams galime pasiūlyti sedaciją mūsų klinikoje, eigą prižiūrint profesionaliam anesteziologui,“ – dėstė implantuojantis gydytojas.

Kalbant apie fobijas, dantų implantavimas tikrai nereiškia nuolatinio klinikos durų varstymo mėnesių mėnesiais ir daugybės valandų, praleistų odontologo kėdėje.

„Pasaulyje pirmaujančių švediškų implantų gydymo metodai, kuriais vadovaujamės savo klinikoje, leidžia atkurti visus žandikaulio dantis vos per pirmą vizitą, – patikino gydytojas M.Bučinskas. – Kuo mažiau vizitų, tuo mažiau invazijos ir, žinoma, laiko ir piniginių sąnaudų. Ilgiausia procedūra trunka iki 2,5 valandos, o klinikoje, turėdami nuosavą CAD/CAM dantų laboratoriją, turime galimybę itin greitai ir operatyviai pagaminti dantų vainikėlius ar tvirtinamuosius protezus. Todėl net po pirmojo vizito pacientas išeina iš klinikos iškart su dantimis, kuriais iš karto gali net atsikąsti obuolio.“

Kadangi šie protezai yra tvirtinami ant implantų, jie nedengia gomurio, juntamas visas maisto skonis. Atkurti dantys yra stabilūs it savi, todėl kramtyti nėra jokio sunkumo ir jų nereikia išsiimti ar kaip nors papildomai prižiūrėti.

Paklaustas apie kitą jautriausią šios temos klausimą – kainą, implantuojantis gydytojas M.Bučinskas skatina tai suvokti racionaliai: „Kainą reikia suprasti, o ne jos baimintis. Dažna klaida – kai pacientas pats sau išrašo „sąskaitą“ skaičiuodamas trūkstamus dantis ir versdamas juos implantais.



Pasaulyje pirmaujančių švediškų implantų gydymo metodai, tokie kaip „visi ant 4“, leidžia net prarastus visus žandikaulio dantis atkurti vos ant keturių implantų. O tai yra gerokai mažesnės išlaidos ir laiko sąnaudos.

Be to, savo klinikoje taikome minėto implantų gamintojo revoliucinį gydymo metodą, kai visi apatinio žandikaulio dantys yra atkuriami tik ant trijų implantų ir per vieną vizitą.

Šį gydymo metodą pritaikiau mūsų klinikoje vienas pirmųjų Rytų Europoje, praėjus vos savaitei nuo pasaulinio šio metodo pristatymo ir mokymų Frankfurte.“

Todėl gydytojas ragina nesivadovauti savais skaičiavimais, nes jie greičiausiai veikiami kažkokių visuomenėje sklandančių nuostatų, o geriau ateiti bent į konsultaciją. Čia po profesionalios diagnostikos, padarius kompiuterinę tomografiją ir panoraminę nuotrauką bus sudarytas gydymo planas ir aptartos visos galimybės.

„Klinikoje „Dantų harmonija“ vyrauja atsakingo požiūrio į darbą ir kainą taisyklė – po diagnostikos per konsultaciją sudaryta gydymo plano sąmata kisti negali. Tai yra vienkartinė investicija, radikaliai pagerinanti gyvenimo kokybę, ir prie jos įgyvendinimo dirbo daugybė specialistų ne vienus metus: „Dirbame naudodami naujausias implantavimo technologijas, kurios buvo plėtojamos, tobulinamos ir bandomos visame pasaulyje ir tik tuomet taikytinos plačiajai visuomenei.

Tai dešimtmečiai tyrimų ir išlaidų siekiant užtikrinti saugų ir ilgaamžį gydymo metodo rezultatą. Būtent todėl kaina gali pasirodyti kiek didesnė. Tačiau nereikia pamiršti, kad gamintojas implantui suteikia viso gyvenimo garantiją – tai reiškia, kad jei kas ir nutiks, implantas bus pakeistas nemokamai.“

Kaip pasiklosi, taip išsimiegosi: norėdami išsaugoti gerą sveikatą, turime pagrindus dėti iš anksto. Žinoma, kartais net nepastebime, o problema jau čia. Bet išvadą galime padaryti vieną – investicija į save atsiperka daug greičiau, kai ji padaroma greitai ir efektyviai. Didesnė ar mažesnė – nelygu, kiek norite išleisti savo sveikatai ateityje. Nes mūsų sveikata, vis dėlto yra neįkainojama. 

Š.m. lapkričio 8 dieną, 18:30 val., Taikos pr. 80A, kavinėje „Vilkaragis“ kviečiame į nemokamą seminarą pacientams apie dantų implantavimo galimybes. Seminaras vyks rusų kalba. Registracija ir papildom informacija čia arba telefonu +370 610 11 222

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта