Kinas: “12 vergovės metų”
Kultūros ir sporto renginiai 04 02 2019 1296 peržiūros

Kinas: “12 vergovės metų”

JAV ambasada Lietuvoje visus visaginiečius kviečia į nemokamą filmo “12 vergovės metų” peržiūrą!

Jau nuo 1970-ųjų metų Jungtinėse Amerikos Valstijose kiekvieną vasarį yra minimas afroamerikiečių istorijos mėnuo. Šį vasarį kviečiame prisiminti sudėtingą Amerikos istorijos tarpsnį ir susipažinti su nepaprasta filme pasakojama istorija.

Filmo peržiūra vyks vasario 6 d. 18 val. Visagino kultūros centro “Draugystės” kino salėje, Parko g. 7.

Seansas yra nemokamas, o jo trukmė - 142 min.

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais. Žiūrovams nuo 16 metų.


Trumpai apie filmą, sukurtą pagal to paties pavadinimo memuarus:

1853-aisiais pasaulis išgirdo apie nepaprastą juodaodžio iš Niujorko valstijos Solomon Northup istoriją. Pagrobto ir vergijon parduoto laisvo Amerikos gyventojo istorija pasirodė praėjus metams po žymiosios „Dėdės Tomo trobelės” ir svariai prisidėjo prie vergijos panaikinimo visoje šalyje.

Filmo veiksmas vyksta XIX a. vidurio Amerikoje, kai šalis dar nebuvo vieningai apsisprendusi dėl vergovės. Filmo herojų - juodaodį Solomoną Northupą (Chiwetel Ejiofor), laisvai gyvenantį Niujorko valstijoje, apgaule pagrobia ir išveža į vergovę Pietų valstijose. Čia žiaurus plantacijų savininkų elgesys su juodaodžiais yra įprasta kasdienybė. Vyrui tenka kovoti už savo gyvybę ir orumą. Po 12 metų Solomonas sutinka žmogų, kuris suteikia jam vilčių vėl tapti laisvam.

Filmą pagal šią nepaprastą istoriją režisavo britų kino kūrėjas Steve McQueen, prodiusavo Brad Pitt. Juostoje vaidina visas būrys Holivudo žvaigždžių: tas pats B. Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti. Tačiau pagrindinių ir didžiausių pagyrų nusipelno pagrindinį herojų suvaidinęs britas Chiwetel Ejiofor (pažįstamas iš juostų „Tegyvuoja meilė", „2012" ar „Amerikos gangsteris" ). Taip natūraliai ir įtaigiai suvaidintos nevilties, sumišusios su ryžtu ir užsispyrimu kine jau seniai nebuvo.

Filmas buvo nominuotas 9 “Oskarams”, laimėjo tris, tarp jų – “Geriausio filmo” kategorijoje 2013 metais.

Visagino kultūros centro informacija 

news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта