Kinija: koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 425
Mokslas ir sveikata 04 02 2020 809 peržiūros

Kinija: koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 425

Antradienį Kinijoje patvirtintų susirgimo viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija atvejų skaičius viršijo 20,4 tūkstančio, o nuo jos mirusių žmonių skaičius išaugo iki 425. Tai pranešė KLR valstybinis sveikatos apsaugos komitetas.

Dar daugiau kaip 23,2 tūkstančio žmonių gali būti užsikrėtę naujuoju koronavirusu. Iki šiol iš ligoninių išrašyti 632 žmonės.

Vien tik pirmadienį Kinijoje buvo užfiksuota 3,2 tūkstančio naujų susirgimo atvejų ir 64 mirties atvejai. Beveik 2,8 tūkstančio pacientų būklė yra sunki. Dar 171,3 tūkstančio gyventojų laikomi karantino sąlygomis.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Ligos sukėlėjas - koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 23-ose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта