Kinijoje sulaikytas vyras, nuslėpęs kelionę į Uhaną ir užkrėtęs koronavirusu septynis žmones
Pasaulyje 05 02 2020 653 peržiūros

Kinijoje sulaikytas vyras, nuslėpęs kelionę į Uhaną ir užkrėtęs koronavirusu septynis žmones

Kinijos policija sulaikė vyrą, nepranešusį valdžiai apie apsilankymą Uhane ir užkrėtusį naujo tipo koronavirusu mažiausiai septynis žmones. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „The Global Times“.

Gautomis žiniomis, Kinijos rytuose esančios Fudziano provincijos gyventojas, grįžęs iš Uhano miesto, koronaviruso protrūkio epicentro, lankėsi keliuose visuomeniniuose renginiuose savo gyvenvietėje ir, kaip teigiama, užkrėtė mažiausiai septynis žmones. Be kita ko, jis dalyvavo kaimo vestuvėse, į kurias buvo susirinkę apie 3 tūkstančius svečių.

Sulaikytasis nuslėpė nuo valdžios ir kaimynų lankymosi Uhane faktą, sumelavęs, kad grįžo iš Filipinų. Leidinys nepraneša, ar per vestuves jam jau pasireiškė viruso sukeltos pneumonijos simptomai. Užsikrėtimas koronavirusu jam buvo nustatytas tik vasario 2 d.

Daugiau kaip 4 tūkstančiams žmonių, galėjusių kontaktuoti su sulaikytuoju, paskirtas karantinas.

Uhanas, Hubėjaus provincijos administracinis centras, kuriame gyvena 11 milijonų žmonių, labiausiai nukentėjo nuo koronaviruso: šiame mieste nuo jo sukeltos pneumonijos jau mirė 362 žmonės, infekuotųjų skaičius viršija 8 tūkstančius.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane. Ligos sukėlėjas - koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 24-iose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.

Naujausiais duomenimis, Kinijoje patvirtintų susirgimo viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija atvejų skaičius viršijo 24,3 tūkstančio, o nuo jos mirusių žmonių skaičius išaugo iki 492.



ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта