Kino mylėtojams bilietai į kino teatrą per brangūs
Kultūros ir sporto renginiai 16 01 2011 710 peržiūros

Kino mylėtojams bilietai į kino teatrą per brangūs

Kino ekspertai sako, kad žiūrovų Lietuvos kino teatruose mažėja dėl bilietų kainų ir repertuaro.:::Lietuvos kino industrijos asociacijos duomenimis, kino teatrai pernai pardavė maždaug 7 proc. mažiau bilietų nei užpernai.
Asociacija skaičiuoja, kad nors per pastaruosius metus daugėjo kino teatrų, žiūrovų pernai taip pat pora procentų sumažėjo. Anot apžvalgininkų, viena iš žiūrovų skaičiaus mažėjimo priežasčių ta, kad panaikinus PVM lengvatą, brangsta bilietai. Be to, pardavimai priklauso ir nuo filmų pasiūlos.
Rodiklius paprastai pagerina nacionalinis kinas, tačiau, pasak ekspertų, vis dar per mažai lietuviškų filmų orientuoti į platesnę auditoriją. Kita vertus, pernai kino teatruose buvo itin daug akcijų, todėl pardavimai nekrito tiek, kiek galėjo kristi.
Kino industrijos asociacijos duomenimis, pernai šalies kino teatruose sėkmingiausia buvo fantastinė veiksmo juosta „Įsikūnijimas“. Iš lietuviškų populiariausias „ZERO–2“. Iš viso per metus šalies kino teatruose parodyti 245 repertuariniai filmai, iš kurių daugiau nei pusė – Jungtinių Valstijų gamybos.
Juos rinkosi didžioji dalis – apie aštuoniasdešimt procentų – visų žiūrovų.
 
Lietuvos radijas, Lrt.lt
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта