„Kino pavasaris“ Visagine
Visagine 16 03 2019 915 peržiūros

„Kino pavasaris“ Visagine

Didžiausias Lietuvos festivalis „Kino pavasaris“ vyks net 19-oje šalies miestų. „Kokybišku kinu siekiame pradžiuginti kuo daugiau Lietuvos žiūrovų. Pernai festivalis vyko 11 miestų, šiemet prisijungia dar 8. Tai įrodo, kad auga įdomaus ir prasmingo turinio filmų poreikis. Nuo kovo 21 iki balandžio 4 dienos visus kviesime sulėtinti tempą ir, atėjus į kino salę, pabudinti savo vaizduotę“, – ruoštis festivaliui kviečia „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.

Festivalis prasidės kovo 21 d. Vilniuje ir Kaune, nuo kovo 23 d. bus Visagine.

Visiems miestams, išskyrus Vilnių, Kauną, atrinkti 27 ilgametražiai filmai. Tarp jų yra net 5 lietuvių darbai – į Europos debiutų konkursą patekę vaidybinis filmas „Išgyventi vasarą“ (rež. Marija Kavtaradzė) ir dokumentinis filmas „Animus Animalis“ (rež.  Aistė Žegulytė), taip pat „Čia buvo Saša“ (rež. Ernestas Jankauskas), „Second hand“ (rež. Artūras Jevdokimovas) ir

„Rūgštus miškas“ (rež. Rugilė Barzdžiukaitė). Bus parodyti ir 5 trumpametražiai lietuvių filmai.

Visus miestus sujungs bendras dienos filmas. Pasak A. Ramaškos, šis formatas pernai pasiteisino, todėl išliks ir šiemet. „Mažesnių miestų gyventojams suteikiamos galimybės pamatyti Kanų kino festivalio laimėtoją ir kitus pripažintus filmus tuo pat metu, kaip ir Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje.

Šiemet tarp dienos filmų bus ir romantinių komedijų, ir įtraukiančio veiksmo istorijų“, – dienos filmus apžvelgia A. Ramaška.

Festivalį visuose miestuose atidarys filmas „Vasara“ – romantiška ir maištinga kelionė į 9-ojo dešimtmečio Leningradą (dabartinį Sankt Peterburgą), kur griaudi roko muzika, o jaunimo širdys plaka laisvės troškimu. Ten susitinka 19-metis vėliau grupės „Kino“ lyderiu tapsiantis V. Cojus, jo tuometinis įkvėpėjas Maikas Naumenka iš grupės „Zoopark“ ir jo gražuolė žmona Natalija

Naumenka. Filme skamba „The Beatles“, Bobas Dylanas, Davidas Bowie, „The Doors“.

Į hipių kultūros ir marihuanos prisodrintą 8-ąjį dešimtmetį nukels režisierių duetas iš Kolumbijos – Ciro Guerra ir Cristina Gallego. „Gyvatės apkabinimo“ autoriai naujausiame filme „Vasaros paukščiai“ („The Birds of Passage“) nustebina magiškais vaizdais ir filmų apie gangsterius akcentais.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Į prasmingą ir žavią romantinę komediją „Netikėta meilė“ („Unexpected love“) pakvies argentinietis Juanas Vera. Po 25 metų santuokos Markosas ir Ana ima kelti klausimus apie meilę, aistros prigimtį bei ištikimybę ir priima sprendimą, kuris iš esmės pakeis jų gyvenimą.

Žinomus prancūzų aktorius Vincentą Casselį, Karimą Leklou, Isabelle Adjani žiūrovai sutiks madingoje Romaino Gavraso komedijoje „Pasaulis priklauso tau“ („The World Belongs to You“). Čia susilieja prancūzų populiarioji ir gatvės kultūra, skamba muzika, pagal kurią norėsis šokti.

Būsimaisiais antonio banderasais vadinami ispanų aktoriai Lorenzo Ferro ir Chino Darínas pasirodys trileryje „Angelas“ („The Angel“). Pedro ir Agustino Almodovarų prodiusuotame filme itin tikroviškai perteikiami 45 metus kalinčio nusikaltėlio gyvenimo vingiai.

Žavingoji Juliette Binoche šypsosis naujausioje Oliviero Assayaso paryžietiškoje komedijoje „Dvilypiai gyvenimai“ („Non-ficion“), kur netrūks intelektualių ir juokingų pokalbių apie skaitmeninių technologijų dominavimą pasaulyje. Ištikimų režisieriaus gerbėjų ratą užaugino filmai „Zils Marijos debesys“ ir „Karlosas Šakalas“, prieš kelerius metus rodytas „Kino pavasaryje“.

Subtilusis japonas Hirokazu Kore-eda filme „Vagiliautojai“ („Shoplifters“) užduos sunkų klausimą: kas yra šeima? Itin meistriškai sudėliota istorija nepaliko abejingos Kanų kino festivalio žiuri – režisierius įvertintas „Auksine palmės šakele“.

Į emocijų vandenyną nuplukdys režisierė Nadine Labaki Kanų didžiuoju žiuri prizu įvertintame filme „Kafernaumas“ („Capernaum“). Teisėjas klausia 12-mečio Zaino: „Kuo kaltini savo tėvus?“ – „Tuo, kad suteikė man gyvybę“, – atsako šis. Vėliau siužete bus atkurti visi įvykiai, atvedę prie šios situacijos. Filmas primins „Lūšnynų milijonierių“ ir „Floridos projektą“.

Festivalio uždarymui pasirinktas talentingos lietuvių režisierės Rugilės Barzdžiukaitės dokumentinis trileris „Rūgštus miškas“, kuris ovacijomis sutiktas Lokarno kino festivalyje. Žiūrovui prieš akis atsiveria miręs Kuršių Nerijos miškas ir tūkstančiai jį naikinančių kormoranų.

Žiūrovai festivalio filmus galės pamatyti ir namų kino platformose – „Telia“ išmaniosios televizijos videonuomoje ir „Žmonės Cinema“.

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта