Klaipėdoje aptarti vėjo elektrinių jūroje planai: tam reikėtų iki 15 ha teritorijos
Lietuva ir Baltijos šalys 07 07 2020 625 peržiūros

Klaipėdoje aptarti vėjo elektrinių jūroje planai: tam reikėtų iki 15 ha teritorijos

Klaipėdoje vykusiame Valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdyje antradienį buvo aptartas tikslas Baltijos jūroje įrengti vėjo elektrines. Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad tai turėtų būti padaryta per dešimtmetį.

„700 MW (galia – ELTA) yra pirmasis etapas iki 2030 metų. Potencialas toje vietovėje yra iki 3,5 GW galios elektrinių. Tai susiję tiek su Lietuvos nacionaliniais tikslais, tiek tai akivaizdi sinergija su uosto ekonomine veikla. Lietuva taip pat dalyvauja tam tikrame konkurenciniame žaidime, nes regione taip pat ir kitos valstybės plėtoja ir planuoja plėtoti jūrinę vėjo energetiką“, – po posėdžio sakė Ž. Vaičiūnas.

Vėjo elektrinių parkui įrengti būtų panaudota iki 15 ha jūros teritorijos.

„Kalbėjome apie galimybę iki 15 ha teritorijos, kuri viena ar kita forma galėtų būti panaudota tiek gamybinei veiklai, tiek komponentų rinkimų, tiek pasiruošimui vėjo elektrinių transportavimui į jūrą“, – teigė ministras.

700 MW galios vėjo elektrinių parkas Baltijos jūroje gali pagaminti apie 2,5-3 TWh per metus – tai yra beveik ketvirtadalis dabartinio Lietuvos suvartojamo elektros energijos poreikio. Skaičiuojama, kad į tokio galingumo vėjo parkus bus pritraukta iki 1 mlrd. eurų privačių investicijų. 

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Numatyta, kad konkursai šių elektrinių plėtrai ir eksploatacijai jūrinėje teritorijoje bus organizuojami 2023 m. vasario 1 d. Iki šio laikotarpio patvirtintas teritorijos planavimo ir aplinkosaugos procedūras – specialiojo plano, strateginio pasekmių aplinkai vertinimą ir poveikio aplinkai vertinimą – atliks Lietuvos energetikos agentūra.

Jūrinio vėjo plėtra Baltijos jūroje yra numatyta Nacionalinėje energetikos strategijoje ir Nacionaliniame Energetikos ir klimato srities veiksmų plane.


ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта