Krašto apsaugos ministras: šauktiniai, kuriems nereikės karantinuotis – galės grįžti atostogų
Lietuva ir Baltijos šalys 25 03 2021 1013 peržiūros

Krašto apsaugos ministras: šauktiniai, kuriems nereikės karantinuotis – galės grįžti atostogų

Lietuvos kariuomenėje tarnaujantiems šauktiniams bus galima grįžti namo, jeigu jie neturės būti privalomoje izoliacijoje, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Jis pažymi, kad epidemiologinė situacija kariuomenėje, kaip ir visoje Lietuvoje, yra geresnė nei žiemą.

„Kaip ir anksčiau, šauktiniams buvo leidžiama grįžti į namus, nebent jie karantine. Nes jeigu kas nors užsikrečia ir izoliuojasi, tai, be abejo, grupė žmonių, kariuomenėje negali dirbti mažomis grupėmis po vieną ar po du, jie dirba, tarnauja po 40 ir daugiau žmonių“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė krašto apsaugos ministras.

Jis akcentavo, kad kaip ir anksčiau, grįžtant iš atostogų visi šauktiniai bus testuojami.

„Šiuo atveju iš esmės niekas nepasikeis, tos pačios sąlygos. Grįžtančiųjų testavimas vyks. Pavyzdžiui, Kalėdų atostogų šauktiniai buvo paleisti, tai grįžus jie buvo ištestuoti“, – tvirtino A. Anušauskas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Ministro teigimu, epidemiologinė situacija kariuomenė yra gerėjanti, nes kariai taip pat yra visuomenės dalis. Tačiau jis pažymi, kad blogėjant situacijai visoje Lietuvoje, kariuomenėje situacija tikriausiai irgi pablogėtų.

„Aš galėčiau pasakyti, kad kariuomenėje nuo sausio pati tendencija yra tokia, kad kelis kartus sumažėjo susirgimų, nes kariuomenė yra tos pačios visuomenės dalis, mes nesam atskirti“, – tvirtino krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта