Kremlius pirmąjį V. Putino telefoninį pokalbį su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu pavadino pragmatišku
Pasaulyje 12 07 2019 699 peržiūros

Kremlius pirmąjį V. Putino telefoninį pokalbį su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu pavadino pragmatišku

Pirmasis Rusijos prezidento Vladimiro Putino pokalbis telefonu su naujuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu truko apie 20 minučių, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad pokalbis buvo pragmatiškas.

„Kalbant apie pokalbio atmosferą, tai buvo pirmas įžanginis pokalbis tarp abiejų prezidentų, pirmas kartas, kai jie kalbėjosi telefonu, nes prieš tai jie nebuvo susisiekę vienas su kitu“, – reporteriams sakė D. Peskovas.

Anot D. Peskovo, „pokalbis buvo greičiau pragmatiškas“, bet pirmas pokalbis tarp V. Putino ir V. Zelenskio yra svarbus pats savaime.

„Vargu ar būtina kalbėti apie tonus ir emocijas (...). Pats faktas, kad tai buvo pirmasis pokalbis tarp Rusijos ir Ukrainos prezidentų, yra labai svarbus“, – teigė atstovas.

Paklausus, ar V. Putinas ir V. Zelenskis aptarė Rusijoje laikomų Ukrainos jūreivių ir žurnalisto Kirilo Višinskio, Ukrainoje kaltinamo tėvynės išdavyste, paleidimo galimybę, Kremliaus atstovas atsakė, kad abu prezidentai susitarė, kad „darbas bus tęsiamas ekspertų lygiu“.

Kaip jau buvo skelbiama anksčiau, ketvirtadienį įvyko pirmasis Rusijos prezidento V. Putino ir gegužę inauguruoto Ukrainos prezidento V. Zelenskio pokalbis telefonu, kurį inicijavo Kijevas. V. Zelenskio komandos teigimu, „pokalbis telefonu – pirmas žingsnis derybų Normandijos formatu atnaujinimo link“.

Telefonu kalbėdami abiejų šalių vadovai diskutavo apie  konfliktą Rytų Ukrainoje ir apsikeitimą belaisviais.

Buvęs aktorius, komikas V. Zelenskis, neturintis jokios ankstesnės politinės patirties, laimėjo balandį vykusius Ukrainos prezidento rinkimus. Inauguracinės kalbos metu V. Zelenskis sakė, kad konflikto tarp prorusiškų separatistų ir Kijevo pajėgų Rytų Ukrainoje užbaigimas yra viena svarbiausių jo prezidentavimo užduočių.

Jungtinių Tautų (JT) skaičiavimais, per konfliktą nuo 2014 metų žuvo apie 13 000 žmonių.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта