Kroatai protestavo prieš smurtą šeimoje
Pasaulyje 18 03 2019 747 peržiūros

Kroatai protestavo prieš smurtą šeimoje

Šeštadienį keli tūkstančiai kroatų Zagrebe protestavo prieš smurtą šeimoje, reikalaudami imtis griežtesnių priemonių ir geriau parengti valstybės tarnautojus kovojant su šia problema, rašo „Reuters“.

Demonstracija surengta po to, kai neseniai Adrijos jūros Pago saloje tėvas išmetė savo keturis vaikus pro langą. Trejų, penkerių, septynerių ir aštuonerių metų vaikai patyrė sunkius sužalojimus.

Socialiniuose tinkluose už akciją pasisakė 45 000 vartotojų. Vienas jos rengėjų teigė, kad smurtas šeimoje turėtų būti prilygintas kriminaliniam nusikaltimui, o ne pažeidimui.

Demonstracijos dalyviai reikalavo pagerinti švietimą mokyklose, geriau apmokyti valstybės tarnautojus kovojant su smurtu ir įkurti visą parą veikiančią pagalbos telefonu liniją, kuria aukos galėtų pranešti apie smurtą.

2012-2017 m. Kroatijoje 90 moterų buvo nužudytos savo partnerių, buvusių partnerių ir kitų artimų žmonių. Vien 2017 m. policijai pranešta apie 11 506 smurto šeimoje atvejus.

Šalies premjeras Andrejus Plenkovičius dalyvavo demonstracijoje ir sakė, kad problemą privaloma spręsti.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта