„Kruonio HAE statybos“ vadovai įtariami pasisavinę 4,5 mln. litų ES paramos
Įvykiai ir kriminalas 04 01 2013 741 peržiūros

„Kruonio HAE statybos“ vadovai įtariami pasisavinę 4,5 mln. litų ES paramos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad akcinės bendrovės „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) statyba“ valdybos pirmininkas Pranciškus Jurgutis ir generalinis direktorius Valdemaras Jasevičius įtariami piktnaudžiavimu tarnyba.:::Įtariama, kad jie pasisavino nei 4,5 mln. Lt Europos Sąjungos paramos.

Kartu su Generaline prokuratūra baigtame ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad dalis pinigų – 2,4 mln. Lt – nusikalstamu būdu legalizuota. Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamame projekte dabar jau bankrutuojanti bendrovė „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“, pasirašiusi rangos sutartį su Aplinkos projektų valdymo agentūra ir Elektrėnų savivaldybės administracija, įsipareigojo atlikti Elektrėnų–Vievio nuotekų valyklos rekonstrukcijos darbus, kurių bendra vertė daugiau nei 22 mln. Lt. Rekonstrukcijos darbus atlikti įsipareigojusi bendrovė gavo 5,7 mln. Lt avansą, tačiau atliko darbų tik už 900 tūkst. Lt

Atskleista, kad bendrovės vadovai P. Jurgutis ir V. Jasevičius gautas avansines lėšas panaudojo ne projektui įgyvendinti, o bendrovės skoloms sumokėti.

Dalis Europos Sąjungos paramos lėšų per P. Jurgučio valdomą bendrovę panaudota už 2,3 mln. Lt įsigyjant patalpas Vilniaus Senamiestyje, o dar 100 tūkst. Lt išgryninti iš bendrovės sąskaitos.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai surado ir apribojo nuosavybės teises į beveik 3 mln. Lt vertės įtariamųjų nekilnojamąjį turtą. Baigta baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas P. Jurgučiui ir V. Jasevičiui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Įkliuvo liberalcentristas

Beje, vienas iš kaltinamųjų lėšų pasisavinimu, V. Jasevičius, yra glaudžiai susijęs su politika: jis priklauso Liberalų ir centro sąjungai. V. Jasevičius 2011 m. buvo išrinktas į Šilalės rajono tarybą, bet mandato atsisakė.

DELFI

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта