Kviečiame į parodą „Susitikę spalvose“
Kultūros ir sporto renginiai 10 07 2020 638 peržiūros

Kviečiame į parodą „Susitikę spalvose“

Visagino kultūros centro parodų salėje atidaryta paroda, kurioje savo darbus pristato trys Lietuvos dailininkai.

Birutė Dapkienė

Gimiau 1975.10.13 metais Rokiškio rajone. Augau daugiavaikėje žemdirbių šeimoje.

Paauglė išvykau mokytis į sostinę, ten ir likau. Vilniuje pragyvenau 22 metus. Likimo smūgiai parvedė atgal į gimtąjį kraštą. Čia palaimą radau drobėje ir tarp gyvūnų.

Esu tautodailininkė, ūkininkė. Kartu su vyru ganome apie 100 galvijų, žirgus, alpakas, stručius įv. paukščius. Vedu edukacines pamokas tiek ūkio pažintines, tiek tapybos. 2019 metais įstojau mokytis į Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokyklą. Čia radau ne tik žinias, nuostabius mokytojus bet ir koleges, su kuriomis šiandieną savo darbus pristatome Jums.

 

Giedrė Švedienė            

Tiesiog noriu tapyti

Tapyti pradėjau prieš metus. Nors visada mėgau spalvas ir paveikslus, bet niekada negalvojau, kad pati galiu tapti paveikslo ir tapymo proceso dalimi. Tačiau tai įvyko, – tiesiog pabandžiau ir patiko.

Natūralu, kad galiu tapyti tik laisvalaikiu. Į savo darbus sudedu 20 metų patirtį valstybės tarnyboje ir visą sukauptą energiją. Dabar ją galiu išreikšti drobėje spalvomis. Ta spalvota energija noriu pasidalinti ir su Jumis savo parodoje „Susitikę spalvose“. 

Ramunė Vaitkevičienė         

Siužetas pats pasiprašo į mano drobę

Nors vaikystėje mylimiausias mano žaislas buvo pieštukas ir skiautė popieriaus, tapyti pradėjau tik sulaukusi brandaus amžiaus... Šiuo metu studijuoju Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokykloje. Tikiuosi, kad studijos padės man darbuose atskleisti daugiau spalvų ir atspalvių.

Parodai pristatau pirmuosius ir kol kas vienintelius savo darbus. Beveik visuose dominuoja Žmogus, kuris nejučia pats pasiprašo į mano drobę.... belieka tik pagauti jo nuotaiką ir dalelę sielos...

Susitikę spalvose“ - startas mano prasmingai kelionei į meno pasaulį...

Susitikimas su autorėmis liepos 31 d. 12 val.

VKC Vilties g. 5

 

Visagino kultūros centro informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта