Kviečiame gyventojus užbaigti miesto šventės renginių sūkurį su Monetočka ir Sisters on Wire!
Visagine 03 08 2023 531 peržiūros

Kviečiame gyventojus užbaigti miesto šventės renginių sūkurį su Monetočka ir Sisters on Wire!

Rugpjūčio 4 d. amfiteatro erdvėje greta Visagino kultūros centro „Sedulina” pasirodys „Underclouds compagnie” iš Prancūzijos su judesio ir akrobatikos spektakliu „Inercija”. 2022 m. birželį pristatytas spektaklis subūrė du cirko akrobatus ir skulptorių sukurti, išvystyti ir įpūsti gyvybės milžiniškai mobiliai skulptūrai, kuri nuolat kinta būdama viešoje erdvėje. Į Visaginą prancūzai atvyksta tiesiai iš festivalio „ConTempo“ Kaune.

Rugpjūčio 5 d., prieš pat pagrindinį Miesto šventės koncertą su „Sisters On Wire” ir Monetočka, ant vieno gyvenamųjų namų greta Santarvės aikštės originalų pasirodymą surengs į Visaginą grįžtanti vertikaliojo šokio trupė „Cie Retouramont”.

Šiųmetės Visagino miesto šventės gala koncerte, rugpjūčio 5 d. Santarvės aikštėje, pasirodys viena ryškiausių per pastaruosius kelerius metus iškilusių rusų alternatyvios popmuzikos atlikėjų – Monetočka. Prasidėjus karui Ukrainoje, ji ryžosi vienam svarbiausių žingsnių gyvenime – kartu su vyru, nepritardami Rusijos veiksmams, persikėlė į Lietuvą, pagimdė čia dukrą, pradėjo mokytis lietuvių kalbos ir tęsia savo kūrybą.

2022 m. Monetočka kartu su kitu garsiu dainininku Noize MC surengė turą „Voices of peace", kurio koncertų metu visos surinktos lėšos už bilietus ir aukos buvo skirtos labdaros fondui, besirūpinančiam pagalba nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

O grupė „Sisters on Wire” vėl grįžta į Visaginą su dideliu noru: „Gavę žinią, kad šiais metais koncertuosime Visagino miesto šventėje, labai apsidžiaugėme. Tai yra mums labai artimas ir brangus miestas. Mūsų gitaristas Filas ir jo žmona yra iš Visagino, mano žmona irgi visaginietė. Turim ten daug draugų, tad mus dažnai galima sutikti šiame mieste. Viduje panašus jausmas kaip koncertuoti Vilniuje, kai žinai, kad minioje bus daug draugų ir giminaičių“, – sako grupės solistas Olegas Jerochinas.

Rupjūčio 4–5 dienų miesto šventės renginių programą rasite visaginokultura.lt.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта