L. Linkevičius: JAV ir Kinijos įtampa dėl „Huawei” turės pasekmių šių telefonų vartotojams
Pasaulyje 23 05 2019 620 peržiūros

L. Linkevičius: JAV ir Kinijos įtampa dėl „Huawei” turės pasekmių šių telefonų vartotojams

Įtampa tarp Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Kinijos dėl telekomunikacijų bendrovės „Huawei” turės pasekmių šių telefonų vartotojams, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jo teigimu, JAV sprendimai uždrausti šalies įmonėms bendradarbiauti su „Huawei” bei „Google” patvirtinimas, kad nutraukia bendradarbiavimą su šia bendrove, lems tai, kad „Huawei” telefonų vartotojai bus nesaugūs.

„Tie vartotojai bus nesaugūs, jie negalės atsinaujinti apsaugos programų, negalės įsigyti populiariausių aplikacijų. Visos kitos kompanijos, kurios bendradarbiauja su „Huawei“, pajus lygiai tą patį. Šis karas atsilieps visiems“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė L. Linkevičius.

ELTA primena, kad „Huawei" pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei" priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei", tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Šią savaitę „Google” taip pat pranešė nutraukianti bendradarbiavimą su „Huawei”.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта