L. Matjošaitytės teigimu, atsiimti kandidatūros nebegalima
Lietuva ir Baltijos šalys 08 05 2019 693 peržiūros

L. Matjošaitytės teigimu, atsiimti kandidatūros nebegalima

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės Lauros Matjošaitytės teigimu, Centro partijos kandidatui į prezidentus Nagliui Puteikiui kandidatūrą atsiimti jau vėlu. Taip pat, ragindamas balsuoti už kitus kandidatus, jis rizikuoja nesurinkti 7 proc. balsų ribos, po kurios grąžinamas 4600 eurų užstatas.

„Teisiškai tai nėra realu. Remiantis Prezidento rinkimų įstatymu, kiekvienas kandidatas į Respublikos prezidentus turi teisę atšaukti savo pareiškimo dokumentus iki rinkimų likus 35 dienoms. Dabar jau kelio atgal nebėra. Kandidatų pavardės jau yra biuleteniuose, rinkėjai balsuoja“, - sakė VRK pirmininkė L. Matjošaitytė.

Jos teigimu, jei N. Puteikis nesurinks 7 proc. rinkėjų balsų, gali netekti sumokėto 4600 eurų užstato.

„Užstato įnešimas patvirtina kandidato ketinimų rimtumą, ir jeigu jis atsisako dalyvauti ar neturi atitinkamo skaičiaus piliečių balsų, tokiu atveju užstatas gali būti negrąžinamas“, - sakė L. Matjošaitytė.

ELTA primena, kad trečiadienį N. Puteikis pareiškė rimtai svarstantis savo rinkėjus agituoti balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта