Latvija reiškia protestą Rusijai dėl „išvadavimo“ saliutų
Pasaulyje 11 07 2019 699 peržiūros

Latvija reiškia protestą Rusijai dėl „išvadavimo“ saliutų

Ketvirtadienį į Latvijos užsienio reikalų ministeriją (URM) buvo iškviestas Rusijos ambasados šalyje atstovas Vadimas Vasiljevas. Jam pareikštas protestas dėl Rusijos ketinimų fejerverkais Maskvoje paminėti Baltijos šalių išvadavimo nuo nacių metines, praneša Latvijos visuomeninis transliuotojas LSM.

URM teigimu, Latvija smerkia Rusijos bandymus pateisinti bendrus nacistinės Vokietijos ir SSRS nusikaltimus, tarp jų ˜– Molotovo-Ribbentropo paktą. Latvijos URM pabrėžė, kad ypač ciniška yra organizuoti Baltijos šalių sostinių „išlaisvinimui“ paminėti skirtus saliutus rugpjūčio 23 d., kai yra minimas Molotovo-Ribbentropo pakto 80-metis.

„Sveikindami pasaulį su nacizmo sunaikinimu, mes primename, kad Latvijos, Lietuvos ir Estijos laisvė buvo atstatyta tik praėjus 45 metams, nes Raudonosios armijos įsiveržimas reiškė sovietinės okupacijos atstatymą“, – sakoma Latvijos URM pranešime.

Rusijos ambasados atstovui paaiškinta, kad Latvija Rygos išvadavimo nuo nacių 74-osioms metinėms skirtų fejerverkus Maskvoje laiko nepriimtinu ir nedraugišku veiksmu.

ELTA primena, kad trečiadienį Estijos URM išsikvietė Rusijos ambasados Taline atstovą ir pareiškė protestą dėl Maskvoje rugsėjo 22 d. rengiamo saliuto.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu pareiškė, kad pakartotinės Talino okupacijos 75-osioms metinėms skirto saliuto organizavimas Rusijos Federacijoje yra provokacinis žingsnis.

Ketvirtadienį į Lietuvos URM iškviestas Rusijos ambasados atstovas, kuriam pareikštas protestas dėl Rusijos Federacijos Vakarų karinės apygardos sprendimo šį šeštadienį artilerijos saliutais pažymėti Lietuvos sostinės Vilniaus, o rugpjūčio 1 dieną – Kauno, užėmimo metines.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта