Lengvųjų motociklų vairuotojų laukia naujovės
Lietuva ir Baltijos šalys 30 07 2021 820 peržiūros

Lengvųjų motociklų vairuotojų laukia naujovės

Rugpjūčio 1 d. įsigalios Seimo priimtos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos, kuriomis praplėsta teisė vairuoti lengvuosius motociklus (A1 kategorijos transporto priemones) B kategorijos pažymėjimą turintiems vairuotojams.

Pagal įsigaliosiančius įstatymo pakeitimus, ne jaunesniems kaip 24 metų asmenims, turintiems ne mažesnį kaip 2 metų B kategorijos transporto priemonių vairavimo stažą ir baigusiems A1 kategorijos transporto priemonių praktinio vairavimo mokymą, suteikta teisė Lietuvoje vairuoti lengvuosius motociklus. Mokymų tvarką turės nustatyti Susisiekimo ministerija arba jos įgaliota institucija.

A1 kategorijai priklauso motociklai, kurių variklio darbinis tūris didesnis kaip 50 cm3, bet ne didesnis kaip 125 cm3, galia neviršija 11 kW, o galios ir svorio santykis ne didesnis kaip 0,1 kW/kg, taip pat triračiai, kurių galia ne didesnė kaip 15 kW.

Šiuo metu asmenys, turintys vairuotojo pažymėjimu patvirtintą teisę vairuoti nuo A1 iki T kategorijos transporto priemones, taip pat įgyja teisę vairuoti AM kategorijos transporto priemones, t. y. mopedus.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai parengti pagal piliečio peticijoje pateiktus pasiūlymus.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Kaip primena ELTA, įstatymo pataisas Seimas priėmė šių metų balandžio 29 d. Už naujas nuostatas balsavo 104 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 18 parlamentarų.

 

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта