Lenkija ir Vengrija pareiškė viena kitai paramą ginče dėl ES biudžeto
Pasaulyje 27 11 2020 554 peržiūros

Lenkija ir Vengrija pareiškė viena kitai paramą ginče dėl ES biudžeto

Lenkijos ir Vengrijos premjerai ketvirtadienį pasirašė bendrą deklaraciją, kurioje šalys pareiškė viena kitai paramą blokuojant ES ilgalaikį biudžetą, jei jo lėšų skirstymas ir toliau bus siejamas su teisinės valstybės principų laikymusi.

„Nei Lenkija, nei Vengrija nepritars vienai ar kitai pusei nepriimtinam siūlymui“, – sakoma bendroje deklaracijoje.

Praėjusią savaitę abi valstybės blokavo ES 2021–2027 metų biudžeto priėmimą dėl to, ką laiko ES pareigūnų ir likusių 25 Bendrijos šalių kišimusi į šalių vidaus reikalus.

Vengrija ir Lenkija baiminasi, kad biudžeto lėšų skirstymo mechanizmas, pagal kurį būtų blokuojamas lėšų išmokėjimas, jei Bendrija nuspręstų, kad šalis narė pažeidė teisinės valstybės principus, apribos jų suverenitetą.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Deklaracijoje abi valstybės teigia, kad siūlomame mechanizme „taikomi neaiškūs apibrėžimai ir dviprasmiški terminai bei nėra aiškių kriterijų, pagal kuriuos būtų galima pagrįsti sankcijas.“

Esant būtent tokiam lėšų išmokėjimo mechanizmui, veto panaudojimas „yra esminis scenarijus“, bendroje spaudos konferencijoje su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu sakė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis, pakartodamas įspėjimą, kad mechanizmas gali lemti valstybių dezintegraciją iš ES.


DPA-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта