Lenkijoje vėl vyko protestai prieš abortų įstatymo sugriežtinimą
Pasaulyje 29 01 2021 580 peržiūros

Lenkijoje vėl vyko protestai prieš abortų įstatymo sugriežtinimą

Lenkijoje antrą vakarą iš eilės daug žmonių išėjo į gatves, protestuodami prieš kone visišką abortų draudimą. Varšuvoje protestuotojai ketvirtadienį prie Aukščiausiojo teismo pastato išpylė raudonų dažų – raudona yra judėjimo prieš abortų draudimą spalva. Policija sulakė virtinę asmenų, įsiveržusių į teismo teritoriją.

Daugelis iš šimtų demonstrantų Lenkijos sostinėje dėvėjo kaukes su išpieštu raudonu žaibu – judėjimo už teisę nutraukti nėštumą simboliu. Kai kurie protestuotojai leido raudonas signalines raketas. Demonstrantai laikė rankose plakatus su užrašais „Pakaks“ ir „Tai reiškia karą“.

Protestai prieš abortų draudimą vyko ir kituose Lenkijos miestuose. Protestuotojai nepaisė dėl pandemijos galiojančio susirinkimų draudimo.

Beveik visiškai abortus draudžiantis įstatymas įsigaliojo trečiadienį. Aukščiausiasis teismas spalį pareiškė, kad abortas dėl sunkaus vaisiaus apsigimimo prieštarauja konstitucijai, taip dar labiau sugriežtindamas ir taip griežtą Lenkijos abortų įstatymą. Jau tada kilo masiniai protestai prieš teismo sprendimą. Trečiadienį įstatymą paskelbus oficialiame leidinyje, jis įsigaliojo.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Jau iki tol Lenkija turėjo vieną griežčiausių abortų įstatymų Europoje. Čia kasmet legaliai atliekama mažiau nei 2 000 abortų. Tačiau moterų teisių organizacijos mano, kad per metus apie 200 000 lenkių nutraukią nėštumą nelegaliai arba tai daro užsienyje.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта