Liberalus jaunimas prezidento patarėjo apsilankymą jų akcijoje vertina kaip norą atstovauti visiems piliečiams
Lietuva ir Baltijos šalys 09 09 2021 428 peržiūros

Liberalus jaunimas prezidento patarėjo apsilankymą jų akcijoje vertina kaip norą atstovauti visiems piliečiams

Ketvirtadienį kelios dešimtys žmonių prie Prezidentūros susirinko į Lietuvos liberalaus jaunimo (LLJ) organizuotą teisės viršenybės ir demokratijos palaikymo akciją. Renginys vyksta dieną prieš Šeimų sąjūdžio mitingą Katedros aikštėje.

Susirinkusieji pasipuošė Lietuvos, ES vėliavomis ir laikė plakatus, skelbiančius: „Konstitucija nėra skirta pridengti neapykantai“, „Prezidente, būkite teisės viršenybės ir demokratijos sargybinis“, „Demokratija nėra daugumos diktatūra“. Akcijoje dalyvavo ir parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius, kurio laikomas plakatas skelbė: „Partnerystė ne grėsmė, o apsauga“.

„Susirinkti labiausiai paskatino rugpjūčio 10 d. mitingas, kuris peraugo į riaušes. Esame už skirtingas nuomones ir galimybę reikšti skirtingas pozicijas, bet tai neturi tapti riaušėmis. Demokratijos taisyklių nesilaikymas šalyje, kurioje galioja teisės viršenybės principai, mus ir paskatino stovėti čia“, – sakė LLJ valdybos narys Ignas Dobrovolskas.

Jaunieji liberalai sako norėję parodyti, kad Lietuvoje egzistuoja daugiau nei viena nuomonė.

„Keturis mėnesius viešojoje erdvėje, mitinguose dominuoja viena nuomonė, gatvės politika. Mes norėjome parodyti, kad yra kita nuomonė“, – sakė I. Dobrovolskas.

Vienas iš akcijos tikslų yra paraginti prezidentą Gitaną Nausėdą, kaip valstybės vadovą ir teisės viršenybės bei Konstitucijos garantą, griežtai pasmerkti bet kokius smurto, fizinio ar psichologinio, protrūkius mitingų metu, reaguojant ne vien socialinio feisbuko tinklo įrašais.


Atėjo ir prezidento patarėjas

Pasikalbėti su liberalaus jaunimo atstovais, susirinkusiais prie Prezidentūros, išėjo ir prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

„Kaip matome, šiandien susirinkęs Liberalus jaunimas nori išreikšti palaikančiąją poziciją. Iš pastarųjų įvykių ir mitingų galbūt gali susidaryti įspūdis, kad valdžia tik kritikuojama. Ne, šiandien parodoma, kad tiek valdžia, tiek Vyriausybė turi tam tikrą žmonių palaikymą“, – žurnalistams teigė P. Mačiulis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Prezidento patarėjas akcentavo, kad dabar labai svarbu, jog būtų kuo mažiau neapykantos kiekviename susitikime, renginyje, marše ar mitinge.


LLJ pirmininkas pasveikino tokį Prezidentūros žingsnį

Liberalaus jaunimo pirmininkas Lukas Stravinskas tokį P. Mačiulio veiksmą įvertino kaip gražų gestą ir norą kalbėtis su visais.

„Aš vertinu tai kaip gražų gestą, kad Prezidentūra nori kalbėtis. Mes Prezidentūros kalbėtis nekvietėme, tai buvo staigmena mums patiems. Tai vertinu kaip norą kalbėtis su visomis pusėmis ir palaikyti dialogą, atstovauti visiems šalies piliečiams“, – po renginio žurnalistams sakė L. Stravinskas.


T. V. Raskevičius prieš prasidedant akcijai: tikiuosi, kad Prezidentūrai užteks lyderystės

Lūkestį, kad Prezidentūra parodys dėmesį teisės viršenybę palaikantiems jauniesiems liberalams dar renginio pradžioje išsakė ir Laisvės frakcijos parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius.

„Priminsiu, kad prezidento patarėjas buvo išėjęs kalbėtis su nesankcionuoto mitingo organizatoriais, vienas iš jų buvo sulaikytas. Tikiuosi, kad užteks lyderystės išeiti ir pasikalbėti su jaunais, liberaliai mąstančiais Lietuvos žmonėmis“, – prasidedant mitingui sakė T. V. Raskevičius.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта