Liepos 6 d. - Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.
Visagine 05 07 2018 2963 peržiūros

Liepos 6 d. - Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

Liepos 6-ąją minime . Ši data mums primena didingą Lietuvos praeitį, ilgaamžes valstybingumo tradicijas, suburia mus, vienija ir skatina pasididžiavimą savo valstybe.
Pasitikdami Valstybės dieną, mintimis nusikelkime į tuos metus, kai karalius Mindaugas vienijo Lietuvą. Kai į visumą sugebėjo sujungti atskiras kunigaikštystes. Tam reikėjo daug išmanumo, užsispyrimo, gebėjimų, patriotizmo ir pasišventimo.

Semkimės stiprybės iš tūkstantmetės valstybės praeities, branginkime Tėvynę, kurioje gyveno mūsų protėviai, kurioje gyvename mes, mūsų vaikai ir anūkai. Savo darbais ir idėjomis padėkime Lietuvai tapti stipria ir turtinga valstybe.
Šios prasmingos mūsų tautai šventės proga linkiu Jums, mielieji, santaikos ir darnos, meilės ir pagarbos savo Tėvynei. Tebūnie turtingi, saugūs bei laimingi Jūsų namai ir šeimos. Su Valstybės diena!
 
Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė
 
Kviečiu visus kartu paminėti Valstybės dieną! 

Liepos 6 d. 19.30 val. Visagino kultūros centro „Draugystės“ salėje (Parko g. 7) – dokumentinis filmas „100 metų kartu“; 21.00 val. prie Visagino kertinio akmens – Tautiškos giesmės giedojimo akcija. Aprangos kodas – geltona, žalia, raudona.

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта