Lietuva inicijuoja ieškinį prieš „Gazprom“ Stokholmo arbitraže
Energetika 08 10 2012 720 peržiūros

Lietuva inicijuoja ieškinį prieš „Gazprom“ Stokholmo arbitraže

Spalio 3 d. Lietuvos Respublika inicijavo ieškinį prieš „Gazprom“ Stokholmo arbitraže.:::Ginčas susijęs su 5 milijardų litų permoka už „Gazprom“ dujas, tiektas į Lietuvą pagal atitinkamas sutartis.

Pagal viešas privatizavimo sąlygas ir 2004 metų AB “Lietuvos dujos“ privatizavimo sutartį, „Gazprom“ įsipareigojo tiekti gamtines dujas į Lietuvą teisingomis kainomis ir pagal dujų kainų formulę, nurodytą tuo metu galiojusioje dujų tiekimo sutartyje, sudarytoje tarp AB „Lietuvos dujos“ ir „Gazprom“.

Laikotarpiu nuo 2004 m. iki 2012 m. „Gazprom“ tiekiamų dujų kaina ženkliai padidėjo dėl dujų kainos formulės pakeitimų, kurie buvo padaryti pažeidžiant privatizavimo sutarties sąlygas. Šiuos dujų kainų formulių pakeitimus taip pat tvirtino AB „Lietuvos dujos“ valdybos nariai, kuriuos paskyrė „Gazprom“, ir kurie, balsuodami dėl dujų tiekimo sutarties pakeitimų, galimai veikė ne AB „Lietuvos dujos“, o „Gazprom“ naudai.

Šis Lietuvos reikalavimas yra naujas, tačiau primename, kad anksčiau „Gazprom“ du kartus buvo kreipęsis į Stokholmo arbitražą dėl AB „Lietuvos dujos“ veiklos tyrimo ir susijusių laikinųjų apsaugos priemonių.

2012 m. liepos mėnesį Arbitražo Tribunolas atmetė visus „Gazprom“ reikalavimus dėl žalos atlyginimo. Tuo pačiu Tribunolas konstatavo, kad dujų kainos taikymo aspektai negali būti nagrinėjami nacionaliniame teisme.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Todėl šie reikalavimai šiandien yra reiškiami tame pačiame Stokholmo arbitraže.

enmin.lt

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта