Lietuviškai išleista popiežiaus Pranciškaus knyga apie ugdymą, reiklumą ir aistrą
Įdomu žinoti 12 09 2018 987 peržiūros

Lietuviškai išleista popiežiaus Pranciškaus knyga apie ugdymą, reiklumą ir aistrą

Knygoje „Ugdymas, reiklumas ir aistra”, kurios lietuviškas vertimas ką tik pasirodė knygynuose, popiežius Pranciškus švietimo nesusiaurina iki mokinių, mokytojų ir vadovų.

Kaip Eltai sakė anotaciją knygai rašiusi Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja, sesuo asumpcionistė Danguolė Gervytė, jo žodžiai skirti visiems, kurie tiki (ar dar tebetiki) ugdymo galia, kurie yra išlaikę bent šiek tiek pedagoginio idealizmo, o ypač tiems, kurie jį atranda pasirinkdami mokytojo kelią arba susitikę su jaunimu suvokia, kad nori būti geri mokytojai, o ne tik užsidirbti pragyvenimui

Knyga suteikia kryptį ir ieško atsakymų į klausimą apie profesijos prasmingumą - kodėl šiandien verta būti ugdytoju.

„Popiežius Pranciškus, tuometinis Buenos Airių arkivyskupas Jorge Mario Bergoglio, švietimo nesusiaurina iki mokinių, mokytojų ir mokyklų vadovų. Jėzuito pašaukimas jį visuomet skatino domėtis ugdymo iššūkiais, jis nemažai metų dirbo ugdytoju, tad turėjo pakankamai laiko ir progų įsitikinti, koks svarbus kokybiškas švietimas ateities visuomenės gerovei“, - sakė ses. D. Gervytė.

Artėjant popiežiaus vizitui Lietuvoje, popiežiaus knygą apie švietimą išleido „Katalikų pasaulio leidiniai“.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта