Lietuvos energetikos agentūra skatins įsirengti privačias elektromobilių įkrovimo stoteles
Lietuva ir Baltijos šalys 25 08 2022 311 peržiūros

Lietuvos energetikos agentūra skatins įsirengti privačias elektromobilių įkrovimo stoteles

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) pradeda įgyvendinti projektą „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“, kurio metu fiziniai ir juridiniai asmenys galės pretenduoti į paramą įsirengti privačią elektromobilių įkrovimo stotelę.

Priemone, kuriai bus skirta 45 milijonai eurų ES investicijų ir valstybės biudžeto lėšų, siekiama iki 2026 m. Lietuvoje įrengti virš 53 tūkst. tokių įkrovimo prieigų.

Visos projekto lėšos į finansavimą pretenduojantiems fiziniams ir juridiniams asmenims bus paskirstytos per 3 finansavimo etapus.

Elektromobilių privačių įkrovimo prieigų įrengimas (t. y. elektromobilių įkrovimo stotelės (-ių) su viena ar daugiau prieigų įsigijimas, montavimas ar įrengimas) bus galimas individualiuose namuose ar soduose, daugiabučių namų kiemuose, stovėjimo aikštelėse ir garažuose bei darbovietėse (įmonėse, įstaigose, organizacijose ir t. t.).

Finansavimą galės gauti fiziniai ir juridiniai asmenys, daugiabučių bendrojo naudojimo turto objektų valdytojai, viešieji arba privatūs juridiniai asmenys, siekiantys įkrovimo stoteles įrengti savo darbuotojų reikmėms. Visi reikalavimai ir kvietimo teikti paraiškas sąlygos bus skelbiamos adresu www.ena.lt ir www.esinvesticijos.lt.

Agentūra planuoja, kad pirmieji kvietimai teikti paraiškas startuos jau rugsėjo mėnesį. Numatyta, kad jie galios iki 2023 m. vasario 28 d. Per šį laiką tikimasi paskirstyti apie 12 mln. eurų 15 462 įkrovimo prieigų įrengimui. Iš viso iki 2024-ųjų vidurio planuojama skelbti tris kvietimų teikti paraiškas etapus. Finansavimas bus skiriamas diegiant tik naują ir anksčiau nenaudotą įrangą bei susijusius komponentus.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

LEA teigimu, privačių įkrovimo stotelių tinklo Lietuvoje plėtra leis gyventojams elektromobiliais naudotis dar patogiau.

Projektu siekiama spręsti privačių elektromobilių įkrovimo stotelių tinklo nepakankamumo problemą, finansuojant įprastos ir vidutinės galios įkrovimo prieigų įrengimą individualiuose namuose ir šalia daugiabučių namų, kur gyvena daugiausiai šalies gyventojų ir potencialių elektromobilių naudotojų. Taip pat norima sudaryti sąlygas gyventojams įkrauti elektromobilius darbovietėse

Dėl detalesnės informacijos LEA siūlo kreiptis telefonu +370 619 13 576 arba elektroniniu paštu ikrovimo.stoteles@ena.lt.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта