Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministrai aptarė dvišalius santykius: prioritetas - mokslo sritis
Lietuva ir Baltijos šalys 16 09 2019 754 peržiūros

Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministrai aptarė dvišalius santykius: prioritetas - mokslo sritis

Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kvietimu Lietuvoje apsilankęs Armėnijos užsienio reikalų ministras Zohrabas Mnacakanianas pasidžiaugė sėkmingai vystomais dvišaliais santykiais bei aptarė dialogo stiprinimą, mokslo ir inovacijų plėtojimo galimybes, Armėnijos bendradarbiavimą su Europos Sąjunga, padėtį Pietų Kaukaze ir kitas tarptautinės politikos aktualijas.

L. Linkevičiaus teigimu, Lietuva ir Armėnija turi nemažai sričių, kuriose bendradarbiauja, o pokalbio su Z. Mnacakanianu metu, pasak ministro, buvo sudėlioti ir prioritetai.

„Nubrėžėme tokias kryptis, iš kurių galėtume rinktis prioritetus dvišaliam bendradarbiavimui: informacinės technologijos, gyvybės mokslai, finansinės technologijos. Mes turime ir gerą įdirbį tam tikrose srityse, galime išplėsti bendradarbiavimą aplinkosaugos srityse, atsinaujinančių energetikos šaltinių, ypač saulės baterijų arba labai specifinių sričių, kurios galėtų būti vystomos dvišalių dvynių būdu. Vienas iš prioritetinių sektorių yra teisės sektorius – regione matome perspektyvų. (...) Norėtume, kad Armėnija greičiau pradėtų derybas dėl vizų režimo supaprastinimo, skatintų turizmą, žmonių kontaktus“, – po susitikimo su Armėnijos užsienio reikalų ministru sakė L. Linkevičius.

Pats Z. Mnacakanianas antrino L. Linkevičiui, pabrėžęs bendradarbiavimo švietimo ir technologijų srityse svarbą bei pasidžiaugęs tvirtais Lietuvos ir Armėnijos santykiais tarptautinėje arenoje.

„Mūsų abi tautos turi vietinių talentų. Tai yra žmonių pajėgumai. Dalykai, tokie kaip inovacijos, kūrybiškumas yra labai svarbūs vystant informaciją. Lietuvoje ir Armėnijoje dirbame tam, kad tokį bendradarbiavimą skatintume. (...) Mes aptarėme tokias sritis, kaip aplinkos, finansų technologijos, mokslas. Armėnija yra labai suinteresuota išplėsti jas. Mes padarėme pažangą informacinių technologijų vystymo srityje, šis sektorius labai tvirtas Armėnijoje ir sparčiai progresuoja“, – kalbėjo Armėnijos užsienio reikalų ministras.

Ypatingai reikia plėsti tas sritis, kur šalys priklauso nuo žmonių talentų, pabrėžė Z. Mnacakanianas.

Ministrai taip pat pasidžiaugė bendradarbiavimu tarptautinėje erdvėje, kalbėjosi apie vizų režimo supaprastinimą bei aptarė kitus politinius ir ekonominius klausimus.

Z. Mnacakanianas užsienio reikalų ministru pirmą kartą paskirtas praėjusių metų gegužę ir, šiemet sausį suformavus naująją Armėnijos vyriausybę, tęsia darbą šiose pareigose. Tai pirmasis šio Armėnijos užsienio reikalų ministro vizitas Lietuvoje. Pastarąjį kartą Armėnijos diplomatijos vadovas viešėjo mūsų šalyje 2013 metais.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта