Lietuvos ir Estijos kariuomenių vadų susitikime aptarti ir bendri gynybos projektai
Lietuva ir Baltijos šalys 13 05 2022 440 peržiūros

Lietuvos ir Estijos kariuomenių vadų susitikime aptarti ir bendri gynybos projektai

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys susitiko su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusiu Estijos kariuomenės vadu generolu leitenantu Martinu Heremu. Šio susitikimo tikslas, kaip praneša Lietuvos kariuomenė, – aptarti aktualius dvišalio karinio bendradarbiavimo klausimus, apsikeisti įžvalgomis apie dabartinę saugumo situaciją ir ilgalaikio atgrasymo stiprinimą regione, Lietuvos ir Estijos karių dalyvavimą pratybose, dvišalių bei daugiašalių projektų įgyvendinimą.

„Su Estijos kariuomenės vadu aptarėme ne tik savo pajėgumų stiprinimą, bet ir NATO gynybos ir atgrasymo koncepciją mūsų regione. Daug dėmesio skirta paramos Ukrainai klausimui, ieškant geriausių sprendimų tiek ginkluotės bei amunicijos tiekimui, tiek karių rengimui. Galiu pasakyti, kad Estija pagal savo dydį ir turimus karinius pajėgumus pavyzdingai remia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, – sako gen. ltn. V. Rupšys.

Vienas susitikimo klausimų buvo trijų Baltijos valstybių bendradarbiavimas įsigyjant daugiafunkcę raketų paleidimo sistemą (M142 HIMARS).

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Praėjusiais metais Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadai sutarė kartu plėtoti priešraketinės gynybos pajėgumą Baltijos šalyse. Pernai rudenį įsteigta trišalė Baltijos valstybių darbo grupė šiuo metu atlieka tokios daugiafunkcės raketų paleidimo sistemos techninių, operacinių ir teisinių reikalavimų vertinimą, galimą priešraketinės gynybos sistemos architektūros regione analizę bei veda pirmines diskusijas su JAV dėl galimo ginkluotės pirkimo.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта