Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos prezidentai pasirašė bendrą deklaraciją
Pasaulyje 03 05 2021 1112 peržiūros

Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos prezidentai pasirašė bendrą deklaraciją

Oficialios ceremonijos metu, minint Gegužės 3-iosios Konstitucijos 230-ąsias metines, Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos prezidentai pasirašė bendradarbiavimo ir paramos demokratiškų permainų siekiančioms valstybėms palaikymo deklaraciją. Dokumentas pasirašytas Varšuvos Karalių rūmų kieme, Jano Mateikos paveikslo „Konstitucijos priėmimas“ fone, sakoma pranešime.

Dokumente pabrėžiama Gegužės 3-iosios Konstitucijos svarba Lietuvos ir Lenkijos valstybėms, šalių istorijai ir bendrystei. Akcentuota išskirtinė dokumento vertė Europos politinės minties raidoje, nes Konstitucija tapo pirmuoju pagrindiniu valstybės įstatymu mūsų žemyne ​​ir antruoju pasaulyje.

„Gegužės 3-iosios Konstitucija ir vėliau po jos ėję Lietuvos ir Lenkijos įžadai tapo Europos politinio, socialinio ir kultūrinio paveldo dalimi. Abiejų Tautų Respublika parodė Europai vienijimosi kelią, gerokai praaugusį savo laikmetį“, – teigia prezidentas.

Dokumentu valstybių vadovai įsipareigojo remti regiono plėtrą vadovaudamiesi pamatinėmis demokratinėmis vertybėmis: piliečių laisve, šalių suverenitetu, demokratija, teisinės valstybės, lygybės ir solidarumo principais. „Vienijanti Europa turėtų išlikti atvira visoms šalims ir tautoms, turinčioms minėtas vertybes“, – rašoma dokumente.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Šalių vadovai patvirtino, kad palaiko ir palaikys regiono valstybių ir jų piliečių siekį puoselėti laisvę, demokratiją ir žmogaus teises. „Mes tikime, kad tautų solidarumas yra esminis pagrindas formuoti valstybių stabilumą, plėtrą ir klestėjimą užtikrinančią regiono tvarką“, – pabrėžiama deklaracijoje.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта