Lietuvos paštas planuoja dvigubai išplėsti paštomatų tinklą
Lietuva ir Baltijos šalys 22 07 2021 833 peržiūros

Lietuvos paštas planuoja dvigubai išplėsti paštomatų tinklą

Lietuvos paštas paskelbė viešąjį konkursą ir planuoja įsigyti iki 280 naujų paštomatų. Įgyvendinant paštomatų plėtrą, ateinančiais metais bus įrengta 80 naujų „LP Express“ paštomatų, o likusią įrangą planuojama įsigyti iki 2025 metų.

„Jau kelerius metus stebime tendenciją, kai siunčiamų daiktų kiekis auga, o laiškų – mažėja. Pandemijos laikotarpiu visuomenės apsipirkimo bei siuntimo įpročiai dar sparčiau keitėsi – stipriai augo siuntų segmentas. Klientai ypač pamėgo paštomatus kaip greitą, patogų ir aplinkai draugiškesnį siuntimo būdą. Prognozuojame, kad tokie siuntimo įpročiai išliks ir ateityje. Planuojama paštomatų plėtra leis patenkinti augančius klientų poreikius siuntas siųsti ir gauti dar greičiau bei patogiau“, – teigia Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Remiantis Lietuvos pašto duomenimis, „LP Express“ paštomatais keliaujančių siuntų kiekiai reguliariai auga. Vien 2020 metais per „LP Express“ paštomatus siųstų ir atsiimtų siuntų kiekis augo daugiau nei tris kartus, lyginant su 2019 metais. Šiemet sausio – gegužės mėnesiais per paštomatus siųstų ir atsiimtų siuntų skaičius siekė 2,3 mln. ir augo 102 proc., lyginant su tokiu pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, nurodoma Lietuvos pašto pranešime.

Anot A. Sungailienės, paštomatų plėtra numatyta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir kitose šalies vietovėse.

„Planuojame ne tik didinti paštomatų skaičių šalies didmiesčiuose, bet ir plėsti tinklą vidutinio dydžio miesteliuose. Kartu įtrauksime ir naujas mažesnes gyvenvietes, kuriose dar nėra „LP Express“ paštomatų, bet čia jau matome tam poreikį“, – sako ji.

Lietuvos paštas jau paskelbė viešąjį konkursą dėl paštomatų pirkimo. Konkurso metu bus įsigyta iki 280 paštomatų, kurių pirmieji 80 bus įrengti jau kitais metais. Šiais metais Lietuvos paštas vykdo ir esamų paštomatų dėžučių papildymą – 50 populiariausių ir labiausiai klientų naudojamų paštomatų didinami papildomomis dėžutėmis. Šių paštomatų plėtimas numatomas šių metų rugsėjo mėnesį.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

„LP Express“ paštomatų tinklas yra vienas plačiausių Lietuvoje – šiuo metu jį sudaro 285 paštomatai ir beveik 42 tūkstančiai dėžučių 89-iuose miestuose ir miesteliuose. Vien per praėjusius metus Lietuvos paštas įrengė 110 naujų paštomatų ir išplėtė esamus – šiuo metu jais vienu metu gali keliauti daugiau nei 42 tūkst. siuntų.

 

ELTA

Lietuvos pašto nuotr.

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта