„Luminor“: klientams rekomenduojami konservatyvesni investavimo keliai
Įdomu žinoti 12 04 2019 1305 peržiūros

„Luminor“: klientams rekomenduojami konservatyvesni investavimo keliai

Ekonomikai kylant kartu auga privačios bankininkystės klientų turtas ir daugėja klausimų, kur jį saugiai investuoti, sako „Luminor“ banko privačiosios bankininkystės vadovas Tadas Ratkevičius.

„Ypač dabar, kai pro finansų rinkų padangę praskrieja vienas kitas tamsesnis debesis, kuris skatina paieškoti saugios užuovėjoms pinigams. Metai, kai klientų lūkesčiai investicinei grąžai buvo matuojami dviženkliais procentais, liko praeityje. Dabar rizikos apetitą malšina finansų rinkose gajus neapibrėžtumas dėl „Brexito“, ES augimo, JAV ir Kinijos prekybos santykių“, - komentuoja T. Ratkevičius. 

Todėl, pasak jo, savo klientams bankas vis dažniau rekomenduoja konservatyvesnius investavimo kelius, kuriuose galima saugiai investuoti pinigus, turint, kad ir ne tokį didelį, tačiau ilgalaikį - maždaug 4-5 proc. - metinį prieaugį. Tai leidžia nesibaiminti investicijų nuvertėjimo dviženkliais procentais, jei rinkose atsirastų rimtų grėsmių. 

„Mažesnės rizikos kurso laikomės kurį laiką, ir privačios bankininkystės klientai tai įvertino. Pasitikėjimas duoda vaisių. „Luminor“ privačiosios bankininkystės valdomas klientų finansinis turtas pernai padidėjo 40 proc. Šių metų pradžioje portfelio augimas nesustojo ir viršijo 20 proc., o bendras klientų valdomo turto portfelis pasiekė beveik 300 mln. eurų“, - teigė privačiosios bankininkystės vadovas. 

Jis taip pat pridūrė, kad nėra netikėta, jog ieškantieji saugumo pinigams pernai aktyviai rinkosi ir bene konservatyviausią investavimo priemonę - terminuotąjį indėlį. Tai, pasak jo, lėmė daugiau nei 60 proc. padidėjusias indėlių apimtis privačiosios bankininkystės klientų portfelyje.

„Pastaruoju metu jaučiame didesnį dėmesį etiškoms investicijoms (angl. SRI). Klientai dažniau formuoja investicijų portfelį pagal savo gyvenimo būdą, prašydami iš jų investicijų sąrašo pašalinti vienas ar kitas jų vertybių ar požiūrio neatitinkančias investicijas. Pavyzdžiui, investuotojai vegetarai nenori savo portfelyje turėti bet kokių investicijų į mėsos pramonę“, - komentavo T. Ratkevičius. 

Šiemet „Luminor“ banko ekonomistai prognozuoja 3 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą, o jis, pasak T. Ratkevičiaus, palankus finansų augimui.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта