M. Majauskas: sprendimą dėl PVM lengvatų matau kaip didelį laimėjimą kultūros sektoriui
Lietuva ir Baltijos šalys 17 11 2022 290 peržiūros

M. Majauskas: sprendimą dėl PVM lengvatų matau kaip didelį laimėjimą kultūros sektoriui

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas po to, kai Seime buvo pritarta premjerės Ingridos Šimonytės siūlymui taikyti nuolatinę 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą meno ir kultūros įstaigų lankymui bei kitiems jos siūlymams tikina, kad sprendimą dėl kultūros sektoriaus mato kaip didelį laimėjimą.

„Matau tai kaip didelį laimėjimą visų pirma kultūros sektoriui. Mokesčiai yra vertybinis klausimas. Jais pasakome, kas yra svarbu, kokie yra mūsų šalies prioritetai. Esu giliai įsitikinęs, kad smulkus verslas, kūrybinė laisvė ir asmeninė iniciatyva yra vertybės kurias turėtume puoselėti įtvirtindami tai ir atitinkamais įstatymais“, – Eltai teigė M. Majauskas.

„Todėl džiaugiuosi, jog pavyko sutarti dėl neterminuotai sumažinto tarifo kultūros ir meno renginiams. Matau tai kaip didelį laimėjimą visų pirma kultūros sektoriui, kuris prieš tris mėnesius net nesvajojo apie tokį Seimo ir Vyriausybės sprendimą“, – pridūrė jis.

BFK pirmininkas taip pat tvirtino, kad pasiekimu galima įvardinti ir pritarimą premjerės siūlymui taikyti 9 proc. PVM tarifą maitinimo įstaigoms ir sporto klubams pirmąjį kitų metų pusmetį, apie ką Vyriausybė prieš kelis mėnesius nesvarstė. Jo manymu, tvirtinti biudžetą buvo galima ir nedidinant mokesčių smulkiam verslui, tačiau Seimo kompromisinį sprendimą reikia gerbti.

„Pavyko pasiekti sprendimą ir dėl sumažinto tarifo pratęsimo maitinimo ir sporto paslaugų sektoriams bent pusmečiui. Prisiminkime, jog prieš kelis mėnesius Vyriausybė neplanavo sumažintų tarifų pratęsti niekam“, – sakė politikas.

„Esu įtikinęs, jog galima buvo tvirtinti biudžetą nedidinant mokesčių smulkiam verslui. Vis tik reikia gerbti Seimo priimtą kompromisinį sprendimą. Toliau svarbu atidžiai stebėti tendencijas maitinimo ir sporto paslaugų sektoriuose ir užtikrinti, jog įmonės galėtų greitai ir efektyviai pasinaudoti Vyriausybės teikiamomis verslo paramos priemonėmis“, – pridėjo jis.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seime vykstant svarstymui dėl PVM įstatymo pakeitimų, buvo pritarta I. Šimonytės siūlymui taikyti nuolatinę 9 proc. PVM lengvatą meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms bei apgyvendinimo paslaugoms.

Tuo pačiu buvo pritarta premjerės siūlymui 9 proc. PVM tarifą maitinimo įstaigoms, sporto klubams ir atlikėjų paslaugoms taikyti ne pastoviai, o pirmąjį kitų metų pusmetį.

Už šį siūlymą balsavo 73, prieš 33, susilaikė 25 Seimo nariai. Iš valdančiosios koalicijos prieš siūlymą balsavo vienintelis Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas. Iš opozicijos už premjerės pasiūlymą balsavo Regionų frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis ir socialdemokratas Liudas Jonaitis. Tačiau, L. Jonaitis po balsavimo tikino nubalsavęs ne taip, kaip norėjo, ir protokolui paprašė savo balsą užskaityti prieš.

Tačiau opozicinei Darbo partijos frakcijai išreiškus nepasitenkinimą vykusio balsavimo procedūra ir paprašius pertraukos, tolimesnis įstatymo projektas bus svarstomas popietinėje darbotvarkėje.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта