M. Navickienė: ateinančiais šildymo sezonais išlaidų kompensacijų paskyrimai vyks greičiau
Lietuva ir Baltijos šalys 06 02 2023 480 peržiūros

M. Navickienė: ateinančiais šildymo sezonais išlaidų kompensacijų paskyrimai vyks greičiau

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė spaudos konferencijoje apibrėžė, su kokiomis problemomis buvo susidurta skiriant šildymo išlaidų kompensacijas Lietuvos piliečiams 2022 metais. Anot jos, nagrinėjant kompensacijų prašymus susidurta tiek su techninėmis problemomis, tiek darbuotojų trūkumais.

„Norėtųsi, kad kompensacijų nagrinėjimo pagreitis būtų didesnis. Ir čia aš manau, kad yra ne tik sisteminiai dalykai. Ir ne tik tos pačios SPIS sistemos problemos, kuri kartais ir užstrigdavo, nors dabar lyg tai veikia be trukdžių. Tačiau buvo ir darbo rankų trūkumas. Supratome, kad žmonių ateis daugiau, bet tas darbas ir savivaldybėse buvo nevienodas. Vienose buvo greičiau nagrinėjama, kitose lėčiau“, – pirmadienį žurnalistams teigė M. Navickienė.

Ministrė tvirtino, kad šie sunkumai, su kuriais buvo susidurta, pastūmėjo ministeriją link bandymų automatizuoti procesus tam, kad paramos būtų suteikiamos efektyviau. Jos teigimu, miestų savivaldybės jau turinčios prieigą prie šių procesą greitinančių instrumentų.

„Tai buvo postūmis mums ieškoti naujų būdų, kaip automatizuoti tam tikrus procesus. Ir čia priėmėme sprendimą, drauge su duomenų agentūrą, kad visi duomenys, visų registrų, kurie yra reikalingi paskirti šildymo kompensaciją, galėtų būti naudojami tam tikru instrumentu per duomenų agentūrą. Ir 2022 metais ši prieiga savivaldybėms jau buvo suteikta, Vilniaus miestas irgi galėjo ja naudotis“, – aiškino ji.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pasak M. Navickienės, patirtis įgauta per 2022 metus užtikrins, kad ateinantį šildymo sezoną paramos bus skiriamos greičiau.

„Bet man atrodo, kad ateinančiam šildymo sezonui, kai jau bus suvesta daug duomenų į sistemą, tie paskyrimai bus greitesni ir užtruks tikrai trumpiau“, – tikino ji.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта