Maskvos Šeremetjevo oro uoste užsidegus avariniu būdu nusileidusiam lėktuvui, žuvo 41 žmogus
Įvykiai ir kriminalas 06 05 2019 815 peržiūros

Maskvos Šeremetjevo oro uoste užsidegus avariniu būdu nusileidusiam lėktuvui, žuvo 41 žmogus

Rusijos oro linijų bendrovės „Aeroflot“ lėktuvui sekmadienį avariniu būdu nusileidus Maskvos Šeremetjevo oro uoste ir užsiliepsnojus, žuvo 41 žmogus. Tarp aukų mažiausiai du vaikai ir vienas įgulos narys, informuoja BBC.

Vienas liudininkas sakė, kad „tai stebuklas“, jog kai kuriems asmenims pavyko išsigelbėti. Iš viso lėktuvu skrido 73 keleiviai ir penki įgulos nariai. 33 keleiviams ir keturiems orlaivio įgulos nariams pavyko išsigelbėti, iš jų penki gydomi ligoninėje. 

Lėktuvas „Sukhoi Superjet-100“ pakilo iš Šeremetjevo oro uosto 18.02 val. vietos laiku. Orlaivis, turėjęs skristi į Murmansko miestą šiaurės vakarinėje Rusijoje, netrukus po pakilimo buvo priverstas sugrįžti į oro uostą. 

Remiantis pranešimais, lėktuvas netrukus po pakilimo pasiuntė pavojaus signalą. Lėktuvas buvo priverstas sugrįžti „dėl techninių priežasčių“. Orlaivis nusileido avariniu būdu ir užsidegė.

„Aeroflot“ pranešime teigiama, kad „įgula darė viską, kad išgelbėtų keleivius“, kurie buvo evakuoti per 55 sekundes. Bendrovė taip pat pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems. 

Iš pradžių buvo skelbiama apie 13 žuvusiųjų, tačiau praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo užgesintas lėktuvas, aukų skaičius padidintas iki 41. 

Anot tyrėjų, leidžiantis užsidegė degalų bakas. Į nelaimės vietą buvo atsiųsta daugybė greitosios pagalbos automobilių, didžiajai daliai išgyvenusiųjų suteikta pagalba dėl apsinuodijimo dūmais. Kiti lėktuvai, turėję leistis Šeremetjevo oro uoste, buvo nukreipti į kitus oro uostus. 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė atlikti išsamų tyrimą dėl nelaimės ir išreiškė užuojautą aukoms.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта