„Maxima Grupė“ skelbia apie sėkmingą karjerą svajojančių moksleivių atranką stipendijoms
Įdomu žinoti 08 03 2019 962 peržiūros

„Maxima Grupė“ skelbia apie sėkmingą karjerą svajojančių moksleivių atranką stipendijoms

Prekybos tinklus „Maxima“ valdanti „Maxima Grupė“ skelbia atranką vyresniųjų klasių moksleivėms, svajojančioms apie sėkmingą karjerą ir norinčioms įgyti lyderystės žinių „Go Forward Academy“. 

Tai - pirmoji lyderystės akademija moksleivėms Lietuvoje, kurios tikslas padėti joms atsiskleisti, auginti kompetencijas ir mokytis iš kūrybinio rašymo, viešojo kalbėjimo, vadybos, marketingo sričių profesionalų. 

Kaip skelbiama pranešime spaudai, motyvuotoms moksleivėms iš nepasiturinčių šeimų šiais metais bus skirta 20 stipendijų. „Maxima grupės” lyderių klasė startuos balandžio mėnesį, mokymai truks tris mėnesius.

„Visuomenėje vis dar egzistuoja nemažai stereotipų, kokį profesinį kelią turėtų rinktis moterys. Jie stato dirbtines kliūtis kurti karjeras, atveriančias daug galimybių tiek pačioms moterims, tiek prisidedančias prie Lietuvos gerovės kūrimo. Norime prisidėti prie „Go Forward Academy“ siekio keisti šią situaciją ir įkvėpti moksleives visoje Lietuvoje profesinį kelią rinktis laisvai ir drąsiai, neįspraudžiant savęs į jokius rėmus“, - pranešime sako „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas. 

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, merginos rečiau renkasi studijuoti tiksliuosius mokslus. Moterų ir vyrų santykis bakalauro programose 2017 - 2018 metais atskleidžia, kad menų ir humanitariniuose moksluose dominuoja moterys, tačiau kur kas rečiau - tiksliųjų mokslų srityse. Pavyzdžiui, informacijos ir ryšio technologijų bakalauro programose moterų - 13,3 proc., o vyrų - 86,7 proc. Tuo metu Lietuvoje vyrų ir moterų atlyginimų skirtumas yra apie 14 proc.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта